Patru angajaţi ai Primăriei Brăila au fost confirmaţi cu infecţie cu coronavirus

Patru angajaţi ai Primăriei Brăila au fost confirmaţi cu infecţie cu coronavirus, în urma anchetei epidemiologice 17 persoane împreună cu familiile lor fiind izolate la domiciliu.

K.B., sâmbătă 23 mai 2020 , 16:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit prefectului de Brăila, Cătălin Boboc, îmbolnăvirile s au înregistrat la Direcţia de Strategii a Primăriei Municipiului Brăila, iar 17 persoane au fost izolate la domiciliu, împreună cu familiile după confirmarea a 4 angajaţi dintr-un total de 5 în cazul cărora s-au făcut teste.

Ca urmare a confirmării în cazul primilor patru, au mai fost recoltate alte trei probe, ale căror rezultate vor fi comunicate in cursul zilei de sâmbătă.

Citeste si: 6.200 de bucureşteni s-au înscris ca voluntari pentru a fi testaţi pentru COVID-19

ÎIn funcţie de rezultate, se vor stabili viitoarele măsuri, a anunţat prefectul.

"De cealaltă parte, un minim act de responsabilitate din partea conducerii direcţiei putea duce la o gestionare mai eficientă a situaţiei. Acest minim act de responsabilitate îi putea aparţine si primarului Marian Dragomir, care ar fi putut informa autorităţile abilitate, cunoscând foarte bine prevederile legale si faptul că nu avea nici competenţa, nici calitatea de a recomanda măsuri in astfel de cazuri. Primarul Marian Dragomir avea, în schimb, datoria de a comunica situaţia autorităţilor, fiind conducătorul instituţiei. Din păcate, a ales să comunice prin canale neoficiale! Era foarte posibil să avem mai puţine cazuri dacă s-ar fi luat mai devreme măsurile deja cunoscute, care aparţin specialiştilor. De doua luni şi jumătate, au tot fost luate astfel de măsuri şi rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune, după cum ştiţi! De ce ar vrea cineva să schimbe ceva ce funcţionează?!"a transmis prefectul de Brăila, care-l acuză astfel pe primarul oraşului, Marian Dragomir că a gestionat aceste cazuri personal, fără a înştiinţa autorităţile din primul moment al apariţiei primului caz din Primărie, zilele trecute.

Citeste si: Alte patru decese provocate de coronavirus. Bilanţul se ridică la 1.170

Brăila are 30 de bolnavi cu COVID-19 de la începutul pandemiei, 8 fiind în prezent în spital.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si