Președinții Poloniei, Lituaniei, Letoniei și Estoniei se află în drum spre Kiev unde urmează să fie primiți de președintele Volodimir Zelenski. Pe ordinea de zi a discuțiilor se află asistența militară și politică pentru Ucraina, informează Nexta TV.

Citeste si: Războiul Rusia-Ucraina, ziua 49. Cadavrele a 720 de civili uciși de ruși, găsite în zona Kiev

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a transmis miercuri dimineață pe Twitter că se îndreaptă spre Kiev "cu un mesaj puternic de sprijin politic și asistență militară".

Lituania va continua să susțină lupta Ucrainei pentru suveranitate și libertate, a mai transmis șeful statului lituanian, care a publicat și fotografia cu liderii de state UE lângă trenul care-i duce din Polonia la Kiev.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cei patru șefi de stat care se îndreaptă spre Kiev sunt Andrzej Duda, președintele Poloniei, Alar Kanis, președintele Estoniei, Egil Levits, președintele Letoniei și Gitanas Nauseda, președintele Lituaniei.   

Președintele Germaniei, refuzat de Zelenski din cauza apropierii de Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat să-l primească la Kiev pe președintele Germaniei, din cauza legăturilor strânse ale acestuia cu Rusia.

Fost ministru de Externe, Frank Steinmeier era apropiat de Serghei Lavrov și este considerat arhitectul politicii favorabile a Berlinului în relația cu Moscova.

Informația a fost furnizată de publicația Bild:

Vizita era planificată de partea germană, președintele Frank-Walter Steinmeier (66 de ani) vrând să meargă la Kiev „pentru a trimite un semnal puternic de solidaritate europeană cu Ucraina”, după cum a declarat chiar acesta marți după-amiază.

„Eram pregătit să fac asta. Dar se pare, trebuie să iau notă, că acest lucru nu a fost dorit la Kiev”, a spus Steinmeier.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si