Patru români, înșelătorie de 1,5 milioane de euro în Italia. Cum au acționat

Patru bărbați de origine română, împreună cu un cuplu de italieni sunt cercetați pentru o înșelătorie în valoare totală de 1 milion și jumătate de euro. Cei șase suspecți ar fi obținut de la statul italian, în mod ilegal, venituri de cetățenie pentru 314 conaționali. 

Author: Alexandra Costea joi 04 august 2022 , 11:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

314 români ar fi încasat venituri din cetățenie din partea statului italian fără a avea niciun drept asupra lui. Pentru cei șase suspecți a fost suficient să plătească suma de 25 de euro, o sumă extraordinar de mică, directoarei unui Caf (n.r.

- Cadrul comun de Autoevaluare al modului de Funcționare a instituţiilor publice) din Torino, Italia, pentru a putea obține măsura de sprijin, chiar dacă lipseau unele cerințe minime, cum ar fi faptul de a locui 10 ani în Italia, dintre care ultimii doi continuu.

Citeste si: Durerea mamei românce ale cărei fiice au fost ucise tren în Italia: „Multe întrebări vor rămâne fără răspuns”

Directoarea Caf a fost reținută de oamenii legii la domiciliu pentru că a facilitat celor peste 300 de români venitul de cetățenie, cu ajutorul soțului italian, dar și a celor patru intermediari români, care momentan nu se află pe teritoriul Italiei. Cei patru ar fi avut rolul de colecționari, adică aduceau clienți la pentru a-i face să obțină mai ușor venituri de cetățenie.

Principala suspectă ar fi folosit documente și declarații falsificate

Ancheta procurorului Giovanni Caspani a fost condusă de agenții Guard di Finanza ai primei Unități Operaționale Metropolitane din Torino, cu colaborarea INPS. Anchetatorii presupun că datorită directoarei Caf au fost plătite în mod necuvenit venituri de 1 milion și 400 de mii de euro. Femeia ar fi folosit documente și declarații falsificate pe care le-a transmis portalului INPS. Ea a răspuns ieri la întrebările judecătorului de instrucție în cadrul interogatoriului de garanție, negând acuzația de corupție care este contestată.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Dacă nu postez, am născut” Theo Rose a dat vestea. Toți erau curioși dacă a venit pe lume bebelușul: „Să știți că sunt obosită”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Femeia bătută cu un copil în brațe în Zalău a fost condamnată, în timp ce agresorul a scăpat doar cu suspendare

Împotriva femeii s-a dispus și sechestrul preventiv în sumă de 7.850 de euro, sumă considerată profitul presupuselor infracțiuni.

Citeste si: VIDEO- Tragedie în Italia. Fiicele unei românce s-au stins din viață după ce au fost lovite de tren


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si