Pe 10 mai are loc Semifinala 1 la concursul EUROVISION 2022. Prima etapă a celei de-a 66-a ediţii a concursului Eurovision Song Contest 2022 debutează marţi seară cu un show ce reuneşte artişti din 17 ţări, care vor concura la Torino în prima semifinală a acestei competiţii muzicale europene.

Care sunt piesele care vor intra în concurs la Semifinala 1 a concursului Eurovision 2022

Piesa ce va reprezenta România va intra în competiţie pe 12 mai. Concursul internațional se va desfăşura sub sloganul „The sound of beauty”.

Eurovision 2022 se va desfăşura la Torino, Italia, pe 10, 12 şi 14 mai, după ce Italia a câştigat ediţia din 2021 cu piesa "Zitti E Buoni" interpretată de trupa rock Maneskin.

Reprezentantul României, WRS, cu piesa "Llámame", va urca pe scenă joi, în a doua parte a celei de-a doua semifinale, cu numărul de concurs 13.

Citeste si: Semifinala Eurovision 2022: Ce şanse are România să se califice?

Cele 17 ţări care vor urca pe scenă în semifinala de marţi seară sunt: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia, potrivit site-ului Eurovision.

• Semifinala 1 – prima parte: Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Țărilor de Jos;

• Semifinala 1 – partea a doua: Norvegia, Rusia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda, Grecia;

Anul acesta, la Eurovision, 18 țări concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 18 ţări, în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Citeste si: WRS, despre emoțiile de la Eurovision

Când are loc a doua semifinală?

Reprezentantul țării noastre, WRS, calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie, va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs. Alături de România, în a doua semifinală participă: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda. Finala va avea loc sâmbătă, 14 mai şi va fi difuzată în direct şi în exclusivitate la TVR.

Astfel, ocupanţii primelor 10 poziţii din fiecare semifinală se vor califica pentru finala concursului Eurovision 2022, ce va avea loc sâmbătă seară.

Citeste si: Finala Eurovision 2022: Pe ce dată aflăm marele câştigător?

Cele cinci ţări care alcătuiesc grupul "Big Five", mai exact Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia şi Spania- se califică automat în marea finală, întrucât ele oferă cele mai mari contribuţii financiare organizatorului concursului, European Broadcasting Union (EBU).

Semifinala 2 – prima parte: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta;

Semifinala 2 – partea a doua: Muntenegru, România, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Fanii concursului Eurovision vor putea să voteze dacă provin din una dintre cele 18 ţări reprezentate în semifinala de marţi seară. Acestora li se vor alătura, în procesul de vot, telespectatorii din Franţa şi Italia.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

Joi seară vor putea vota telespectatorii ţărilor participante în cea de-a semifinală. Lor li se vor adăuga telespectatorii din Germania, Spania şi Marea Britanie.

Prezentatorii concursului Eurovision vor anunţa momentul în care liniile sunt deschise pentru votare. Un juriu alcătuit din profesionişti din industria muzicală va vota la rândul său, iar opţiunea juriului va reprezenta 50% din rezultatul final al procedurii de votare.

Citeste si: WRS, pregătiri pentru Eurovision-Italia

Sub sloganul "The sound of beauty", Eurovision Song Contest 2022 va aduce, pe scena din Torino, reprezentanţii celor 40 de ţări înscrise în competiţie. Rusia a fost descalificată ca urmare a invaziei trupelor ruseşti în Ucraina.

Marea finală Eurovision 2022 va avea loc sâmbătă, 14 mai.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU- cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si