O profesoară este judecată pentru purtare abuzivă, după ce a lovit cu palma peste cap un elev. Fapta a avut loc pe data de 5 februarie 2020, iar prima hotărâre a avut loc pe data de 20 decembrie 2022.

Citește și: Un elev a leșinat și a fost dus cu salvarea la spital, după un conflict cu un coleg de liceu, în Timișoara

„Elevul din clasa a-VIII-a a intrat împreună cu un coleg într-un compartiment al unei săli, s-au aşezat fiecare pe câte un scaun lângă un calorifer. La puţin timp după, în acel compartiment a sosit inculpata, care 1-a jignit şi i-a aplicat o lovitură cu palma în zona capului, în zona drepata, temporal-parietală. În acel moment elevul s-a ridicat de pe scaun şi a ieşit din compartiment în sala mare a CDI, iar în drum spre uşa de ieşire din sală i-a reproşat inculpatei că «într-un copil nu se dă!»”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Un minor din Prahova s-a prezentat la școală cu un pistol cu bile

De la ce a pornit conflictul?

Elevul a declarat că avea un pix în mână, iar cadrul didactic a crezut că acesta vrea să facă modificări în registru.

„Inculpata a perceput în acel moment că victima doreşte să efectueze anumite notări pe acel registru/ catalog, astfel că s-a panicat şi a reacţionat violent faţă de minor, lovindu-l cu palma peste cap, în zona dintre faţă şi urechea dreaptă”, se

mai susține în actul de sesizare a instanței. Ulterior, elevul și-a cerut scuze profesoarei pentru neînțelegere.

Citește și: Bătaie între doi elevi de 9 ani. Unul dintre ei a ajuns la spital

„Procesul de reeducare a început odată cu declanşarea procesului penal împotriva sa şi că argumentele prezentate de instanţă pot constitui suficiente avertismente pentru inculpată în ceea ce priveşte modificarea comportamentului său, mai ales în ceea ce priveşte relaţionarea cu elevii în cursul procesului de învăţământ ”, astfel a motivat magistratul decizia de a renunța la aplicarea pedepsei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si