Fie credinta cat de mare tot nu tine de foame. "Mancam frigarui carnaciori, pastrama de oaie fiarta in vin, mici traditionali", spun oamenii.

Merge credinciosul sa se inchine la racla cu moastele Cuvioasei Paraschiva dar se gandeste si la cele lumesti. "Am venit sa fac cumparaturi de la Sfanta. Am luat un cojocel", spune o batrana.

De cealalta parte, la rindul pentru inchinaciune, credinciosii indura fara sa cranceasaca  ploaia-mazariche si frigul patrunzator.

Stau pelerinii in rand cu pomelnicele pregatite. Cutiile milei s-au umplut probabil doar pe jumatate. In anii trecuti din mila Domnului si cu ajutorul pelerinilor butoaiele erau burdusite cu bani.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Aproape 120 de mii de pelerini au trecut anul acesta pe la racla Sfintei. Au lasat bani si la acatiste, si la lumanari, si la ramasitele Cuvioasei. Dar au fost mai putini ca-n trecut.

Or ajunge rugaciunile mai repede la cel de sus ajutate de cativa lei, dar banul tot ochiul Necuratului ramane.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si