Pensii 2020: deputații PSD propun o nouă categorie specială de pensionari

Deputații PSD cer noi modificări în ceea ce privește legea pensiilor publice. Mai exact, parlamentarii își doresc să adauge mai multe profesii în categoria persoanelor care desfășoară activități în domenii specifice.

M.A., luni 17 februarie 2020 , 14:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Este vorba de persoanele care lucrează în domeniul construcțiilor de nave, respectiv care desfășoară activități precum cele de „control nedistructiv cu radiaţii ionizante, izolare cu vată minerală, galvanizare, sablare/zincare, vopsitorie, sudură, montare/demontare schele, lăcătuşerie montaj, tubulatură montaj, polizare montaj, mecanică montaj şi electrică montaj”.

Citeste si: Suceava: Adolescenta bătută cu biciul şi obligată să bage mâna în cărbuni aprinşi, internată într-un centru de asistenţă socială

Citeste si: Alertă în Capitală: Un bărbat a anunţat la 112 că îşi va detona maşina

Mai mult decât atât, în proiectul recent depus de inițiatori la Senat este prevăzută și o reducere cu zece ani în ceea ce privește vârsta de pensionare pentru persoanele care îndeplinesc condițiile menționate anterior.

Citeste si: Cine este Ștefan Jicol, noul consilier al lui Ludovic Orban! Biografia surprinzătoare a PNL-istului

Spre exemplu, în cazul celor care desfășoară activități în domeniul construcțiilor de nave, femeile se vor putea pensiona la 53 de ani, în timp ce bărbații se vor putea pensiona la 55 de ani, potrivit adevarul.ro

 

 

 

 

 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si