Ministrul Muncii, anunț despre pensii și salarii

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, afirmă să sunt bani în buget pentru plata pensiilor şi salariilor şi subliniază că urmăreşte cu stricteţe ca acestea să fie plătite în calendarul cunoscut.

Author: A.M.S. luni 23 martie 2020 , 21:24

Ministrul Muncii, anunț despre pensii și salarii
Ministrul Muncii, anunț despre pensii și salarii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  "Nu am niciun element care să inducă îngrijorare în rândul populaţiei cu privire la plata pensiilor. Am verificat chiar de curând, ca urmare a declaraţiilor făcute de mine şi de ministrul Finanţelor. Înţeleg că şi mesajele domniei lui sunt foarte clare. Sunt bani prevăzuţi în buget pentru plata pensiilor.

  Urmărim cu stricteţe ca ele să fie livrate în calendarul cunoscut, atât pentru plata în numerar, cât şi pentru plata prin card. La fel şi pentru salarii", a spus Violeta Alexandru, luni, la România TV.

  Acesta a precizat că recalcularea pensiilor continuă şi că au fost luate măsuri de protecţie, atât pentru pensionari, cât şi pentru angajaţi.

  Citeste si: VIDEO| Românii nu iau în serios recomandările autorităților

  "Casele de pensii nu au niciun motiv să întârzie activitatea. S-au luat nişte măsuri privind limitarea contactului direct cu pensionarii, în sensul în care s-au luat măsuri organizatorice care să ofere protecţie, atât pensionarilor, cât şi angajaţilor, dar acest lucru nu trebuie să însemne că nu se lucrează în birourile caselor de pensii pentru procesarea

  documentelor depuse de pensionari. Nu amân acest moment. Am cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să urmărească cu stricteţe. Există acolo un preşedinte care are ca sarcină să se asigure că nu există întârzieri. Ca atare, neavând aceste informaţii, îmi place să cred că fiecare este la locul lui de muncă şi înţelege că noi, cei cu funcţii publice, trebuie să-i servim pe cei pentru care lucrăm cu aceeaşi seriozitate, mai mare dacă se poate decât într-o perioadă obişnuită", a explicat ministrul Muncii.

  Citeste si: VIDEO| Medicii, cu mâinile goale în fața coronavirusului

  Ministrul Muncii, anunț despre pensii și salarii
  Ministrul Muncii, anunț despre pensii și salarii

  Referitor la majorarea pensiilor prevăzută pentru luna septembrie, ea a subliniat că nu are nicio informaţie legată de imposibilitatea de a acoperi prevederile în vigoare legate de plata pensiilor.

  Întrebată dacă nu se pune problema ca şi la stat să se reducă activitatea, Violeta Alexandru a răspuns că a cerut celor din minister şi din instituţiilor coordonate să arate flexibilitate, dar a atras atenţia că, din punctul său de vedere, cei din instituţiile publice "trebuie să fie ultimii care închid".

  Citeste si: Efectele Coronavirus. Un gigant se pregătește de o decizie radicală. Câți oameni vor fi afectați


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si