VIDEO | Românii nu iau în serios recomandările autorităților

Sunt încă români care iau în joacă recomandările autorităţilor de a nu ieşi din case pentru a fi limitată cât mai mult cu putinţă răspândirea epidemiei.

Author: A.M.S. luni 23 martie 2020 , 20:06

VIDEO | Românii nu iau în serios recomandările autorităților
VIDEO | Românii nu iau în serios recomandările autorităților
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Tocmai de aceea s-ar putea să ni se interzică să hoinărim pe străzi dacă nu avem o urgenţă pe care să o dovedim în faţa organelor de control. Cel puţin asta a dat de înţeles preşedintele ţării care a făcut încă o dată apel la populaţie- mai ales la cei vârstnici- să se ferească de expunerea la un pericol ce

  cu greu poate fi evitat.

  Încă de aseară- patrule de poliţişti şi jandarmi au făcut apel la populaţie să stea acasă- pentru ca în această dimineaţă oamenii să-şi reia preocupările cotidiene în faţa cărora parcă păleşte orice molimă.

  Suntem în piaţa Moghioroş din Capitala. E plin de lume- majoritatea vârstnici. Comercianţii plimbă lăzile cu pâine printre oameni fără nicio măsură de protecţie.

  Citeste si: Constanţa: Un nou avion cu români repatriaţi din Italia va ateriza luni seara pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

  ”Mi-e teamă, dar n-avem ce să facem.

  E o perioadă scurtă. 5 minute, atât!", a spus o persoană.

  Ar trebui căci mai departe- la tarabe- foliile sunt puse doar de ochii lumii peste produse- căci cumpărătorul o ridică şi umblă cu mâinile peste tot. Apoi- un vânzător poartă o singură mănuşă. Apucă banii şi îi plimbă dintr-o parte în alta. Scenele se repetă şi în Piaţa Rahova.

  Oare chiar nu conştientizăm că suntem în primejdie, se întreabă pe bună dreptate cei care au înţeles că trebuie să stea în casă. De altfel recomandările autorităţilor sunt cât se poate de clare.

  De la ora 6 dimineaţa şi până la 10 seara- oamenii ar trebui să iasă din case numai dacă e neapărat nevoie şi nici într-un caz nu au voie să umble pe străzi în grupuri.

  Citeste si: Cinci deţinuţi testaţi pozitiv cu noul coronavirus

  E permisă alăturarea de maxim 3 persoane dacă acestea fac parte din aceeaşi familie. Nu poate fi restricţionată circulaţia celor care pleacă în interes de serviciu sau la cumpărături de strictă necesitate.

  De asemenea, cei care au în grijă copii sau vârstnici pot părăsi domiciliului. La fel şi bolnavii care trebuie să-şi procure medicamentele vitale. Dacă aveţi animale de companie- le puteţi scoate la plimbare doar în preajma casei sau a blocului. După ora 22- e interzis ieşitul din case. Excepţiile o pot face numai cu o declaraţie scrisă.

  Preşedintele Klaus Iohannis a făcut încă o dată apel mai ales la bătrâni să nu iasă din case şi a lăsat să se înţeleagă că statul ar putea lua măsuri extreme.

  Citeste si: Cum poți afla dacă ai Coronavirus. Israel a creat HaMagen pentru smartphone

  E nevoie ca lumea să înţeleagă că doar izolarea socială poate stârpi răspândirea fulgerătoare a bolii- mai ales că vorbim şi în România de o transmitere comunitară. Adică- există persoane care nu ştiu că sunt infectate şi transmit virusul mai departe.

  Cei care sunt în izolare la domiciliu nu au voie sub nicio formă să iasă afară. Până acum- peste 180 dintre ei nu au respectat aceste reglementări și au fost băgați cu forța în centrele de carantină instituționalizată.


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si