Pensionarii se întorc la muncă. Obligații pentru firmele în care lucrează tineri

Pensionarii vor putea fi angajați pe post de consilieri în firmele cu cifră de afaceri de peste cinci milioane de lei și cel puțin cinci angajați.

Author: I.C. vineri 26 iunie 2020 , 16:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astfel, potrivit proiectului de lege depus la Senat de Teodor Meleșcanu și alți parlamentari PSD, firmele vor fi obligate să angajaeze pensionare pentru ca tinerii angajați să aibă „posiblitatea de a învăța meserie de la modelele profesionale consacrate”, în timp ce vârstnicii își vor putea menține „un ritm de viață activ cu efecte pozitive asupra echilibrului psihosomatic”.

„Societăţile comerciale cu capital privat, care, la finalui ultimului an fiscal au avut o cifră de afaceri mai mare de 5.000.000 lei, sunt obligate să angajeze, din rândul pensionarilor, cu contract individual de muncă, persoane cu experienţă, cu titlul de consilier în domeniile de activitate ale societăţile comerciale respective”, se în proiectul de lege depus la Senat.

Facilități pentru angajatori

Inițiatorii legii au introdus și un set de facilități la plata contribuțiilor de către angajatori.

Citeste si: Ministerul Sănătății anunță 115 milioane de măști de protecție pentru persoanele defavorizate

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Citeste si: Ministrul Muncii, anunț pentru beneficiarii biletelor de tratament balnear

„Beneficiile demersului nostru, care nu necesită resurse bugetare de ordin public, se vor resimţi, în egală măsură, în rândul profesioniştilor de vârsta a treia (obţin un venit suplimentar, îşi menţin un ritm de viaţă activ cu efecte pozitive asupra echilibrului psihosomatic, îşi consolidează statutului social), angajatorilor (îşi asigură o forţă de muncă înalt calificată, loiaiă, responsabilă), tinerilor (care vor avea posibilitatea de a învăţa meserie de la modele profesionale consacrate), societăţii, în general (care ar deveni mai echilibrată, coezivă şi eficientă)”, se arată în expunerea de motive semnată de opt parlamentari.

„Lipsiți de liantul care menține unitatea societății (generația mijiocie), tinerii și seniorii nu au avut posibilitatea unei cooperări constructive, care să le permită transferul de energie și experiență. În schimb, s-au acutizat diferențele de valori, care au degenerat în neîncredere reciprocă și conflict”, mai argumentează inițiatorii”, se mai arată în expunerea de motive.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si