Pensionarii care circulă cu STB riscă amenzi enorme, chiar dacă au gratuitate! Absolut TOŢI trebuie să facă asta

Noul regulament al STB este mult mai dur şi este menit să-i ardă la buzunar pe cei care circulă în Bucureşti cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul fără a plăti. Mai mult, pot fi amendaţi chiar şi posesorii de abonamente, sau beneficiarii de transport public gratuit, dacă nu validează cardul de călătorie.

G. S., joi 29 noiembrie 2018 , 10:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„În cazul în care un călător este surprins de controlori că circulă fără a avea asupra sa un titlu de călătorie valabil şi validat, el poate achita pe loc 50 lei. Aceasta este contravaloarea suprataxei. Dacă nu achită suprataxa, călătorului fraudulos i se va întocmi proces-verbal de contravenţie. În acest caz, amenda este de 500 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al STB.

Vechiul regulament permitea pensionarilor să circule cu mijloacele de transport în comun doar în baza talonului de pensie şi al buletinului.

Astfel, vârstnicii nu era obligaţi să-şi procure carduri de călătorie electronice, şi cu atât mai puţin să le valideze. Acum, cei care nu o fac vor primi o amendă aproape la fel de mare ca valoarea pensiei minime garantate în România, care în 2018 e 640 de lei.

Sursa: Libertatea

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele... Daniel Pavel, anunț neașteptat: „Doi concurenți care au încălcat regulamentul. Faptele voastre nu pot fi trecute cu vederea!” Urmărește o ediție incendiară „Survivor România” duminică, 18 aprilie, de la 20:00 pe Kanal D
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si