Pensionarii care circulă cu STB riscă amenzi enorme, chiar dacă au gratuitate! Absolut TOŢI trebuie să facă asta

Noul regulament al STB este mult mai dur şi este menit să-i ardă la buzunar pe cei care circulă în Bucureşti cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul fără a plăti. Mai mult, pot fi amendaţi chiar şi posesorii de abonamente, sau beneficiarii de transport public gratuit, dacă nu validează cardul de călătorie.

Author: G. S. joi 29 noiembrie 2018 , 10:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„În cazul în care un călător este surprins de controlori că circulă fără a avea asupra sa un titlu de călătorie valabil şi validat, el poate achita pe loc 50 lei. Aceasta este contravaloarea suprataxei. Dacă nu achită suprataxa, călătorului fraudulos i se va întocmi proces-verbal de contravenţie.

În acest caz, amenda este de 500 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al STB.

Vechiul regulament permitea pensionarilor să circule cu mijloacele de transport în comun doar în baza talonului de pensie şi al buletinului. Astfel, vârstnicii nu era obligaţi să-şi procure carduri de călătorie electronice, şi cu atât mai puţin să le valideze. Acum, cei care nu o fac vor primi o amendă aproape la fel de mare ca valoarea pensiei minime garantate în România, care în 2018 e 640 de lei.

Sursa: Libertatea

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si