Pentru prima dată în istoria alegerilor europarlamentare din România, mama unui copil cu dizabilități își asumă o candidatură independentă susținută de mii de părinți din țară

Stirile Kanal D, vineri 18 ianuarie 2019 , 10:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Maria Mădălina Turza, președintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD), își va anunța luni, 21 ianuarie 2019 candidatura ca independent la Parlamentul European în cadrul unei conferințe de presă.

Conferința de presă va avea loc la sediul Pyramid Learning Center (PLC), un centru de terapii pentru copiii cu dizabilități, dinStrada Justiței Nr. 18, Sector 4, București, începând cu ora 11.00 a.m, acolo unde se desfășoară viața de zi cu zi a copiilor și părinților. Aici veți afla povestea care stă în spatele unei mișcări sociale, care își cere auzită vocea.

Maria Mădălina Turza este mama unei fetițe cu dizabilități, activistă pentru drepturile omului și voluntar pentru drepturile copiilor cu dizabilități de mai bine de 10 ani. Ea este licențiată în Științe Politice la Universitatea din București, are un Master în Politici de Educație Incluzivă și Psihopedagogie Incluzivă la Universitatea din Minnesota, SUA, studii postuniversitare în Drept Internațional Umanitar, precum și o serie de cursuri de specializare în domeniul dreptului persoanelor cu dizabilități, al instituțiilor și legislației europene privind combaterea discriminării. În 2016-2017, Maria Mădălina Turza a fost beneficiara unei burse Fulbright/Humphrey a Departamentului de Stat al SUA în domeniul drepturilor omului și al politicilor de educație incluzivă.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si