Când echipa atacantă dictează posesia, echipa apărătoare coboară în treimea mijlocie sau defensivă. Accentul este pus pe păstrarea unei formaţiuni compacte şi pe păstrarea spaţiilor limitate în jurul balonului. Acest lucru face dificilă străpungerea echipei atacante.

Toţi cei interesaţi de fotbal şi pariuri sportive ştiu că Pep Guardiola este antrenorul care îşi bazează tactica pe importanţa spaţiului. Vom vedea în continuare în ce mod se acest lucru se regăseşte în jocul de pe teren.

Spaţiul este întotdeauna acolo!

Cu toate că întotdeauna există modalităţi de a îndepărta oponenţii de zonele lor de responsabilitate, Pep Guardiola susţine că spaţiul este întotdeauna acolo, indiferent de felul în care se realizează schimbarea defensivă. Ceea ce este important este ca jucatorii aflaţi în atac să localizeze acest spatiu disponibil şi să găsească o cale de a-l exploata eficient.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Irinel Columbeanu și Irinuca, interviul anului pentru WOWbiz.ro. Detalii emoționante din culisele revederii de la aeroport- wowbiz.ro

De aceea, jucătorii trebuie să fie familiarizaţi cu conceptul de spaţiu şi să recunoască unde şi când este creat. Descoperirea şi exploatarea acestuia, în special între linii, este esenţială pentru a muta mingea în zona de interes, folosind pase scurte şi precise între jucători.

Spaţiul disponibil pe partea slabă

În tehnica folosită de Pep, este esenţial ca jucătorii atacanţi să înţeleagă că spaţiul eset întotdeauna prezent, indiferent de modul în care echipa din apărare efectuează schimbarea defensivă.

De exemplu, dacă mingea este aproape de linia laterală, deoarece se încearcă limitarea spaţiului din apropierea zonei balonului, atunci spaţiul este creat pe cealaltă parte, partea slabă.

Exploatarea spaţiului de pe partea slabă

Ceea ce trebuie să facă jucătorii în atac este să localizeze acest spaţiu şi să îl exploateze eficient. Exploatarea se realizează atunci când un jucător atacant face o mişcare către acest spaţiu la momentul potrivit şi colegii săi găsesc o modalitate de a direcţiona mingea către el, desigur, tot la momentul potrivit.

Spaţiul disponibil de lângă liniile laterale

Dacă balonul se afla în zona de centru şi adversarii încearcă să rămână în formaţie compactă în acest loc, se creează spaţiu disponibil lângă liniile laterale. Desigur, acesta trebuie utilizat eficient prin mutarea jucătorilor în acea zonă şi pasă potrivită în momentul potrivit.

Spaţiu disponibil dintre jucători

Deloc în ultimul rând, atunci când echipa aflată în apărare încearcă să restricţioneze spaţiile din apropierea liniei laterale, luând poziţii mai largi între ei, atunci se creează spaţii disponibile între jucători. Folosite corespunzător şi la momentul potrivit, situaţia jocului se poate schimba radical. Desigur, jucătorii trebuie pregătiţi adecvat pentru a depista spaţiile şi a le folosi în mod oportun.

Toate exemplele de mai sus sunt utile pentru a înţelege că spaţiul disponibil este întotdeauna prezent şi că se poate folosi.

Pariază responsabil, doar prin operatori licentiați si cunoscuți, si numai dacă ai implinit 18 ani, vârsta minimă legală de la care poți paria!

Citeste si: Teoria Ștefaniei cu privire la descalificarea iubitului ei din Casa Iubirii. “Este cineva.”- kfetele.ro

Citeste si: Vichi Raileanu a devenit mamă pentru a doua oară: "Suntem cei mai fericiți din lume”- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si