Procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au probe ca, in perioada 2010- 2013, o societate comerciala din Bucuresti a inregistrat in evidentele contabile operatiuni fictive de achizitii de marfuri si servicii de la alte trei firme cu comportament fiscal de tip "fantoma”, producand astfel un prejudiciu bugetului de stat estimat la 4.688.745 de lei, informeaza News.ro.

"In vederea ascunderii originii ilicite a sumelor de bani provenite din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, persoanele implicate au creat un circuit financiar, constand in transferul succesiv prin mai multe conturi bancare apartinand persoanelor fizice si juridice

implicate, retragerea sumelor de bani in numerar si returnarea acestora catre societatea platitoare sub forma contravalorii unor livrari intracomunitare fictive catre comercianti inregistrati in Bulgaria, fiind supusa acestui proces de spalare suma de 10.441.197 lei”, p otrivit procurorilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Perchezitiile in dosarul care vizeaza fapte de evaziune fiscala si spalare a banilor in domeniul comertului cu obiecte de imbracaminte si incaltaminte sunt facute de politisti de la Serviciile de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Capitalei si IPJ Giurgiu, sub coordonarea procurorilor. Actiunea este sprijinita de Directia Operatiuni Speciale din Politia Romane si de Serviciul de Actiuni Speciale din Politia Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si