Perchezitii in Capitala vizand infractiuni de coruptie, inclusiv la CNAS si la CASMB. Sute de dosare medicale false si servicii fictive de ingrijire medicala la domiciliu descoperite de DNA

Dosar bomba instrumentat de procurorii DNA! Functionarii statului sunt banuiti ca au permis unor firme private sa deconteze servicii de ingrijire medicala la domiciliu pentru pacienti fictivi. Intre timp, bolnavii cu nevoi reale ar fi fost ignorati. si cand te gandesti ca asta se intampla intr-o tara in care invalizii sunt purtati pe brate si adusi in fata functionarilor!

Webeditor: A.C. Author: Stirile Kanal D joi 31 august 2017 , 18:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

ORADEA, JUDETUL BIHOR

Iata o imagine obisnuita la Casele Judetene de Asigurari de Sanatate. Oameni care nu se pot misca sunt obligati sa vina in fata functionarilor pentru a demonstra ca nu s-au vindecat ca prin minune.

CASM BUCURESTI

Situatia s-a schimbat la Bucuresti. In aceasta dimineata n-au mai venit bolnavii la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului. Functionarii au fost vizitati de mai multe echipaje de jandarmi cu autorizatii de perchezitie.

Procurorii ar fi descoperit la perchezitii sute de dosare false. Adevarati erau doar banii, bineinteles obtinuti fara drept.

Mai multe firme private sunt banuite ca au decontat servicii inexistente de ingrijire la domiciliu. Totul cu ajutorul angajatilor statului. Pentru fiecare bolnav inventat s-ar fi primit 100 de lei pe zi. Prejudiciul adus CAS Bucuresti ar fi de peste 13 milioane de lei, sustin surse din ancheta.

50 de perchezitii au fost organizate de la prima ora a zilei, inclusiv la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Jandarmii si procurorii au cel mai mult de furca aici, la Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti. Pentru ca sunt multe documente de verificat, si audierile se vor intinde pe ore bune.

Procurorii ii acuza pe functionari ca ar fi facut tot posibilul pentru a ascunde dosarele false.  Mai mult, surse din ancheta spun ca s-ar fi decontat medicamente in valoare de 33 de milioane de lei prin intocmirea frauduloasa a unor acte.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si