Perchezitii la UMF "Carol Davila", la cadre didactice suspectate ca primeau mita de la studenti carora le furnizau subiectele la examen

Procurorii si politistii fac, luni, 13 perchezitii in campusul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, la birourile, la cabinetele, dar si la locuintele unor cadre didactice suspectate de infractiuni de coruptie. Conform anchetatorilor, cadrele didactice vizate au cerut si au primit foloase necuvenite la sustinerea examenelor de catre studenti, dar si la examenele de admitere, licenta sau acordare a gradatiei de merit sau a functilor didactice, fiind suspectate si ca le furnizau studentilor subiectele la examen.

Author: V.P. Webeditor: A.L. luni 03 iulie 2017 , 11:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform unui comunicat al Ministerului Public, procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din

cadrul Parchetului inaltei Curte de Casatie si Justitie, impreuna cu ofiteri ai Directiei de Investigare a Criminalitatii  Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, fac luni 13 perchezitii intr-un campus universitar, la birourile, cabinetele, dar si la locuintele unor cadre didactice cercetate pentru infractiuni de coruptie.

Suse judiciare au declarat ca perchezitiile vizeaza cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, de la catedra Anatomie.

" Din actele de urmarire penala administrate rezulta ca mai multe cadre didactice din cadrul unitatii de invatamant superior desfasoara activitati ilegale constand in pretinderea si primirea unor foloase materiale necuvenite cu ocazia organizarii si sustinerii examenelor semestriale/anuale la diferite discipline de catre studenti si/sau cu ocazia sustinerii examenelor de admitere, licenta sau acordare a gradatiei de merit sau a functilor didactice.

Totodata, din probatoriul administrat a rezultat ca in cursul anului scolar unii profesori universitari organizeaza "meditatii" la disciplinele la care sunt titulari, context in care sunt abordate si furnizate studentilor subiectele de examen", arata procurorii instantei supreme.

La perchezitii participa politisti ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei de Investigatii Criminale, precum si politisti ai IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, specialisti criminalisti, sprijiniti de forte de ordine din cadrul Brigazii Speciale de Interventie  "Vlad Tepes" a Jandarmeriei Romane.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si