Procurorii DNA fac, joi, percheziții în București,  într-un dosar care vizează suspiciuni de corupţie la încheierea unor contracte de achiziţie de echipamente pentru Poliţia Locală. Două dintre descinderi au loc la instituții publice.

Ce au transmis autoritățile

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei locale”, a

transmis, joi, DNA.

Citește și: Vești bune, în Capitală. Tichete de 1.000 de lei pentru plata facturilor la energie

Sursa citată a precizat că, urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în patru locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti, din care două sunt sediile unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale.

Citește și: Garda de Mediu a dat amenzi de 300.000 de lei în București, Ilfov și Giurgiu

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„Cine se crede mai presus de lege plăteşte”

Poliţia Locală Sector 1, vizată de perchezițiile făcute, joi, de DNA, a transmis procurorilor toate documentele solicitate, iar oficialii Primăriei Sector 1 au transmis că, dacă vreun angajat al administrației este implicat în fapte ilegale, se

vor lua măsuri împotriva sa. Primarul Clotilde Armand a cerut Corpului de Control să verifice toate achizițiile făcute în 2022 de către Poliţia Locală de sector, precizând că ”Cine se crede mai presus de lege plăteşte”.

Citește și: Șase terase din Parcul Herăstrău au fost închise de Primăria Sectorului 1

”Poliţia Locală Sector 1 a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate, colaborăm cu DNA în această investigație.

Dacă vreun angajat al administrației locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă şi sesizarea autorităţilor competente”, au transmis, joi, oficiali ai Primăriei Sector 1.

Potrivit acestora, primarul Clotilde Armand a solicitat Corpului de Control al instituţiei să verifice toate contractele de achiziţii publice încheiate de Poliţia Locală în anul 2022.

”Cine se crede mai presus de lege plăteşte!”, a transmis primarul Sectorului 1.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: Fabulos! Se dau 1.000 de lei pentru acești români. Anunțul făcut în urmă cu puţin timp

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii în Bucureşti, într-un dosar care vizează suspiciuni de corupţie la încheierea unor contracte de achiziţie de echipamente pentru Poliţia Locală. Două dintre descinderi au loc la instituţii publice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si