Tot mai mulți români obișnuiesc să consume două cafele pe zi. În prima parte a zilei beau o cafea mai mare prin care consideră că își pot lua energia de care au nevoie pe tot parcursul zilei, iar apoi, în a doua parte a zilei, aceștia aleg să bea cafea fără cofeină. 

Medicii spun că băută în exces, cafeaua fără cofeină poate dăuna sănătății.

Consumul cafelei fără cofeină este în creștere

Cafeaua fără cofeină are un punct comun cu cafeaua tradițională: este aromată și gustoasă. Cei care preferă acest tip de cafea motivează că este o alternativă „light” a cafelei tradiționale, datorită faptului că aceasta nu conține cofeină. 

Gustul și mirosul celor două cafele nu se aseamănă, mai ales că o cafea fără cofeină este supusă unui proces de decofeinizare. Aroma unei cafele fără cofeină este diminuată, spre deosebire de cea tradițională, conform observatornews.ro

Citește și: VIDEO- Cafeaua de specialitate le-a adus succesul. Au dat multinaționala pentru cafenea. ,,De la hobby a devenit profesionistă toată activitatea asta''

cafea

Cafeaua decofeinizată a câștigat popularitate în ultimii ani printre români.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Consumul de cafea fără cofeină crește de la un an la altul, iar în cafenelele de specialitate se simte acest lucru. Un expert în prepararea cafelelor a povestit pentru sursa citată anterior că într-adevăr, românii tind să aleagă varianta mai light a cafelei în a doua parte a zilei, iar în cafenele se simte cererea tot mai mare.

De ce nu este bine să consumăm cafea fără cofeină în cantități mari?

Cafeaua fără cofeină se obține prin extragerea în proporție de peste 90% a cofeinei din boabe cu ajutorul apei, dioxidului de carbon sau clorură de metilen.

Medicii atrag atenția asupra faptului că pot apărea unele probleme de sănătate dacă consumăm cafea decofeinizată în cantități mari, tocmai din cauza substanțelor menționate anterior.

S-a demonstrat că dacă timp de 8 săptămâni regulat cafea fără cofeină, în cazul bărbaţilor în special, scade toleranţa la glucoză. Dacă vrem musai să bem cafea slabă trebuie să ne luam un americano sau un espresso care este mai mult aromat decât tare şi să-l diluam cu nişte apă”, a explicat medicul Ioana Mușetescu, conform sursei citate anterior.

boabe de cafea

Cafeaua decofeinizată conține cofeină, însă în cantități extrem de mici, spre deosebire de cafeaua obișnuită.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Fără laptop în cafenele. Noua regulă la care apelează tot mai multe localuri

Câtă cofeină conține cafeaua decofeinizată?

Cafeaua decofeinizată nu este chiar atât de lipsită de cofeină. Ea conțină cofeină, însă în cantități extrem de mici, spre deosebire de cafeaua obișnuită.

O ceașcă de cafea obișnuită conține în jurul a 80-100 mg de cofeină.

Inclusiv ceaiurile verzi și negre conțin cofeină, chiar mai multă decât cafeaua decofeinizată. Spre exemplu, pentru o ceașcă obișnuită de ceai verde sau negru, vor fi aproximativ 30-50 mg de cofeină.

Cei care își doresc să reducă cofeina pot consuma cafea decofeinizată, însă nu în cantități uriașe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si