Pericolul ascuns din supermarketuri. Cum te poți infecta cu coronavirus la cumpărături

Grupul pentru Comunicare Strategică a făcut o serie de recomandări privind conduita de prevenție în perioada sărbătorilor de Paște. Multe se referă la mersul la cumpărături. Iată ce să faceți ca să nu vă infectați cu coronavirus!

Author: R.B. vineri 17 aprilie 2020 , 14:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

● Dacă aveți până în 65 de ani, încercați pe cât de mult posibil să evitați intervalul orar 11:00-13:00 pentru cumpărături. Este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-și achiziționeze alimentele necesare.

● Faceți o listă înainte de a pleca la cumpărături pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazine sau piețe.

● Mergeți singur la cumpărături dacă este posibil și optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație!

Citeste si: Orban: „Probabil între 1-5 mai va fi vârful epidemiei”

● Încercați să-i ajutați pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dvs. din aceste categorii de risc. Mergeți dumneavoastră la cumpărături pentru ei dacă acest lucru este posibil.

● Folosiți masca de protecție și, dacă este posibil, mănuși chirurgicale în timpul pe care îl petreceți la cumpărături.

Citeste si: UPDATE Peste 200 de morți și sute de răniți: Cutremur de 7,8 grade la granița dintre Turcia și Siria. Zece români prinși în cutremurul puternic- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

● Evitați aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe și reveniți atunci când este mai liber! Producătorii și distribuitorii de alimente au dat repetate asigurări că nu există probleme cu stocurile din magazine și piețe.

Citeste si: VIDEO. Febra Sărbătorilor Pascale a făcut ca mii de români să iasă la cumpărături. Cozi kilometrice de oameni la Piaţa Obor din Capitală

● Încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață. Evitați orice contact direct.

● Respectați indicațiile personalului din magazine sau din piețe cu privire la distanțarea fizică sau la limitarea numărului de persoane din incintă!

● Este preferabil să optați pentru plata cu cardul pentru a nu intra în contact direct cu bancnote și monede.

● Apelați la cumpărăturile online în măsura în care aveți această opțiune!

● Este de preferat să dezinfectați ambalajele produselor cumpărate înainte de a le despacheta și să spălați fructele și legumele înainte de a le depozita.

Citeste si: Dan Bittman, surprins la cumpărături! Ce a făcut, de teamă să nu-și strivească fursecurile

● Purtați cu dumneavoastră șervețele nazale și dezinfectant pentru mâini și folosiți-le de fiecare dată când aveți nevoie.

● Dacă aveți simptome de răceală ușoară sau nu vă simțiți bine, evitați să mergeți la cumpărături sau în zone publice!

● Întotdeauna spălați-vă mâinile imediat ce intrați în casă!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si