Anunț de la Comitetul de coordonare a vaccinării. Ce se întâmplă cu persoanele vaccinate cu prima doză în străinătate

Comitetul de coordonare a vaccinării împotriva coronavirus a transmis că oamenii vaccinați cu prima doză în străinătate pot face rapelul în centrele din ţară. Oamenii pot merge fără programare.

Author: Georgiana Balaban vineri 16 aprilie 2021 , 17:47

persoane vaccinate în străinătate cu prima doză
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că oamenii vaccinați în străinătate cu prima doză, o pot primi pe a doua în țară.

Aceste persoane trebuie să contacteze centrul ales cu cel puţin 72 de ore înainte de data când ar trebui să primească rapelul.

Citeste si: Românii se pot vaccina cu serul AstraZeneca fără programare

Autoritățile române sprijină cetățenii români sau străini cu drept de şedere în România. Astfel că cei care au început procesul de imunizare în alt stat şi se află pe teritoriul ţării noastre atunci când trebuie să li se administreze doza a doua de vaccin, o pot face aici. CNCAV a emis instrucţiunea care să reglementeze vaccinarea persoanelor respective, în centrele fixe, fără programare în platforma electronică.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore?

Ce a transmis Comitetul de coordonare a vaccinării împotriva coronavirus

„Menţionăm că vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu acelaşi tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetăţenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei ţări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanţii centrului ales, de preferat cu cel puţin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul", a transmis, vineri, CNCAV.

Citeste si: Au sosit primele 60.000 de doze de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson. Serul se află în plin scandal legat de efectele adverse pe care le are

persoane vaccinate în străinătate cu prima doză
Pandemia COVID-19 în România.[Sursa foto: PixaBay]

Persoanele care au început procesul de vaccinare peste hotare pot să continue cu a doua doză în România. Ei trebuie să prezinte actul de identitate care să ateste legalitatea şederii în România şi să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, adică adeverința de vaccinare. Cum se vaccinează, datele sunt introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverinţa de vaccinare se vor completa olograf informaţiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citeste si: Un vaccin aproape i-a ucis copilul iar acum este chemată să se injecteze anti-COVID! Dezvăluirile cutremurătoare ale actriței Ani Crețu: ”I s-a umplut de sânge în gură! Cum să mai am încredere în vaccinuri?”

Conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, imunizarea populației rămâne singura soluție eficientă pentru a învinge virusul Sars-Cov-2. Ei au transmis că vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reuneşte experţi la nivel european.

Citeste si: Vaccinarea cu Pfizer se va face cu trei doze? Ce au declarat reprezentanții companiei


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si