Persoanele cu grad de handicap grav vor beneficia de un spor de 15 la suta la salariul de baza

Persoanele cu grad de handicap grav vor beneficia de un spor de 15 la suta la salariul de baza, pentru activitatea desfasurata in cadrul programului normal de lucru, potrivit unei hotarari care va fi adoptata de Guvern in sedinta de joi.

C.I.P., joi 20 septembrie 2018 , 15:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"(...) Vom aloca suma de 200 de milioane de lei, suma care ar putea fi modificata, autoritatilor administratiei locale pentru a asigura fondurile necesare sustinerii sistemului de protectie a copilului si centrelor de asistenta sociala a persoanelor cu handicap. De asemenea, toate persoanele cu grad de handicap grav, indiferent de tipul acestuia, vor beneficia de un spor de 15 la suta la salariul de baza pentru activitatea desfasurata in cadrul programului normal de lucru. Este vorba despre persoanele care detin un certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, mintal, psihic, SIDA sau boli grave. Este o decizie prin care vrem sa asiguram egalitatea de facto a persoanelor cu dizabilitati in ceea ce priveste exercitarea dreptului la munca", a declarat premierul Viorica Dancila, joi, la inceputul sedintei de Guvern.

Astfel, potrivit hotararii aflate pe masa Executivului, persoanele care detin un certificatul de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat, de oricare tip, vor beneficia pentru activitatea desfasurata in cadrul programului normal de lucru, de un spor de 15 % din salariul de baza/solda de functie/salariul de functie/indemnizatia de incadrare.

Te-ar putea interesa si