Pescador cu aproape 90 de migranti la bord, interceptat in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre

Un pescador pe care se aflau 87 de persoane, intre care 23 de copii, a fost interceptat, duminica, de politiştii de frontiera in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre. Nava nu a raspuns avertismentelor oamenilor legii pentru a fi efectuate verificarile specifice şi s-a oprit in apropierea Portului Midia.

Author: V.P. duminică 03 septembrie 2017 , 17:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+


Potrivit unui comunicat al Garzii de Coasta, duminica, politiştii de frontiera din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat un pescador suspect in Marea Neagra, la aproximativ 14 mile marine est de Midia, in afara apelor teritoriale, navigand spre tarmul Romaniei.

Garda de Coasta a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni cu doua nave din cadrul Grupului de Nave Constanta şi Mangalia pentru identificarea ambarcatiunii, cu sprijinul a doua nave apartinand  ARSVOM (Agentia Romana de Salvare a Vietii Omeneşti pe Mare).

"Nava nu a raspuns avertismentelor Politiei de Frontiera şi nu s-a oprit pentru a fi efectuate verificarile specifice, continuandu-si deplasarea spre tarmul romanesc. Fiind insotita de navele Garzii de Coasta, ambarcatiunea s-a oprit pe malul marii, in apropierea portului Midia", se arata in comunicat.

Cele 87 de persoane- 48 barbati, 16 femei şi 23 de copii – vor fi preluate de catre politiştii de frontiera pentru cercetari.

Ancheta este derulata de Politia de Frontiera, alaturi de reprezentanti ai I.J.J. Constanta, I.P.J. Constanta, I.S.U. Dobrogea şi Inspectoratul General pentru Imigrari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si