Pesta porcina inainteaza spre Bucuresti! Inca un focar a fost confirmat in judetul Dambovita

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a confirmat aparitia virusului de pesta porcina africana in judetul Dambovita, intr-o gospodarie din satul Lucieni. Centrul Local de combatere a bolilor din judetul Dambovita s-a intrunit, duminica, si a stabilit uciderea porcilor din focar si stabilirea unei zone de supraveghere.

Author: G. S. duminică 16 septembrie 2018 , 15:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii Prefecturii Dambovita, Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti a confirmat, sambata seara, aparitia virusului de pesta porcina africana intr-o gospodarie din satul Lucieni.

Duminica a fost convocat Centrul Local de combatere a bolilor pentru a adopta planul de masuri privind controlul si combaterea acestei boli.

”S-a luat masura uciderii porcinei din gospodaria afectata. in conformitate cu planul de masuri aprobat, s-au stabilit: o zona de protectie pe o raza de trei kilometri si o zona de supraveghere, pe o raza de 10 kilometri in jurul focarului”, se arata in document.

In gospodarie erau trei porci. Unul a murit si s-a luat decizia sacrificarii celorlati doi.

”Pana la aceasta ora nu au mai notificate alte cazuri de imbolnavire si mortalitate in gospodarii sau exploatatii de tip industrial. Solicitam sprijinul si intelegerea cetatenilor pentru respectarea masurilor dispuse, avand in vedere gravitatea bolii si consecintele acesteia.

Orice suspiciune de boala trebuie anuntata imediat medicului veterinar din localitate, Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Dambovita si autoritatilor locale ”, au mai precizat reprezentantii Prefecturii Dambovita.

Acestia au anuntat ca proprietarii ai caror animale sunt ucise vor fi despagubiti de catre stat.

Pana in 13 septembrie, bilantul prezentat de ANSVSA, vorbea despre un numar total de 898 de focare, din 12 judete.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si