Peste 100.000 de victime civile în ultimii zece ani în Războiul din Afganistan, anunţă ONU

Războiul din Afganistan s-a soldat în zece ani cu peste 100.000 de victime civile - ucise şi rănite -, a anunţat joi, într-un comunicat, directorul Misiunii ONU în Afganistan (MANUA), relatează AFP.

K.B., joi 26 decembrie 2019 , 17:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Războiul din Afganistan continuă să ia un tribut îngrozitor în rândul civililor”, deplânge Tadamichi Yamamoto, pe fondul continuării unui conflict între talibani şi şi Guvernul afgan, susţinut de forţe americane.

”Pierderile civile au depăşit recent 100.000 (de victime) în ultimii zece ani”, precizează şeful MANUA, exprimându-şi ”tristeţea profundă”.

Citeste si: Român stabilit în Spania, condamnat la 11 ani de închisoare după ce și-a părăsit familia pentru a fugi cu iubita minoră

Citeste si: Șoc în cazul Caracal! Alexndra și Luiza au fost scoase de pe lista copiilor dispăruți

Misiunea ONU, care nu face precizări cu privire la acest bilanţ, înregistrează în mod sistematic victimele civile din 2009. Ea publică rapoarte trimistriale detaliate cu privire la acest subiect.

MANUA a anunţat la mijlocul lui octombrie un trist record în al treilea trimistru din 2019, în care a înregistrat 1.174 de morţi civili şi 3.139 de răniţi civili.

Citeste si: VIDEO | Un rapper a aruncat cu bani în oameni. Imaginile sunt incredibile

Statele Unite şi talibanii poartă, de peste un an, negocieri în vederea unui acord privind o retragere a trupelor americane, în schimbul unei reduceri a violenţelor şi unor garanţii în domeniul securităţii din partea insurgenţilor.

Tadamichi Yamamoto reiterează în acest comunicat îndemnul ONU ca ”toate părţile să efectueze paşi sinceri şi concreţi către un sfârşit al războiului”.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si