Peste 16.000 de noi cazuri de COVID-19 în Rusia

Rusia a raportat, sâmbătă, 16.627 de noi cazuri de Covid-19, numărul total al infecţiilor ajungând la 3.951.233, potrivit Reuters.

Author: Andreea Stoica sâmbătă 06 februarie 2021 , 11:17

Cazuri coronavirus Rusia
Cazuri coronavirus Rusia
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Centrul rus de criză pentru coronavirus a anunţat că 497 de pacienţi au murit în ultimele 24 de ore, totalul victimelor fiind de 76.229.

La începutul săptămânii, revista medicală The Lancet a publicat rezultate validate de experţi independenţi care arată că vaccinul Sputnik V- cu privire la care Rusia a fost acuzată de lipsă de transparenţă- are o eficienţă de 91,6% împotriva formelor simptomatice ale Covid-19.

Rusia susține că a dezvoltat un vaccin anti-Covid cu eficiență de 100%

Mai multe institute din Rusia au anunțat că au început proiecte pentru dezvoltarea unor alte vaccinuri împotriva coronavirusului și că noile seruri s-ar afla în diferite faze de testare. Rușii susțin chiar că unul dintre aceste vaccinuri ar fi „eficient în proporție de 100%”.

Rusia a fost prima țară care a autorizat un vaccin anti-Covid, Sputnik V.

Acesta a primit autorizația la sfârșitul verii, însă cercetătorii occidentali s-au arătat sceptici cu privire la eficiența și siguranța serului produs în Rusia. După lansarea lui Sputnik V, dezvoltat de centrul Gamaleya de la Moscova, rușii au anunțat că cel mai avansat dintre noile proiecte este cel al vaccinului „EpiVacCorona”. Cercetătorii ruși de la Agenția sanitară rusă spun că pe baza testelor preliminare, vaccinul ar fi „100% eficient” împotriva Covid-19, conform Reuters, citat de Agerpres.

Citeste si: Contaminările cu COVID-19 au scăzut în lume la cel mai mic nivel de la sfârşitul lui octombrie

Datele, bazate pe testele clinice din faza I şi II, au fost date publicităţii cu puţin timp înainte de demararea unei celei de-a III-a faze de testare, care în mod normal implică participarea a mii de voluntari umani şi un grup placebo pentru comparaţie.

„Eficienţa vaccinului este compusă din eficienţa sa imunologică şi eficienţa sa de prevenţie”, arată Agenția sanitară rusă. „Conform rezultatelor primelor două faze ale testelor clinice, eficienţa imunologică a vaccinului EpiVacCorona este de 100%”. Primele două faze de testare s-au concentrat asupra siguranţei, reactogenităţii şi imunogenităţii vaccinului candidat. Aceste faze au fost desfăşurate pe un grup de 100 de voluntari cu vârsta între 18 şi 60 de ani.

Cazuri coronavirus Rusia
Cazuri coronavirus Rusia

Citeste si: Cel mai puternic vaccin împotriva covid-19

Peste 2,28 de milioane de decese la nivel mondial

Peste 2,28 de milioane de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanţ stabilit de AFP.

Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (459.030), apoi în Brazilia (230.034), Mexic (162.922), India (154.823) şi Regatul Unit (110.250).

Citeste si: Preşedintele mexican, diagnosticat cu Covid-19

De asemenea, peste 120 de milioane de doze de vaccin anti-covid-19 au fost administrate în cel puţin 82 de ţări şi teritorii.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si