Peste 20.000 de functionari ANAF au intrat astazi in greva spontana

Numai drum la ANAF sa nu fi avut azi. Peste 20 de mii de functionari ai institutiei au intrat in greva spontana, asa ca usile sucursalelor au fost ferecate. Spre necazul, dar si ironiile, contribuabililor, care s-au vazut nevoiti sa astepte ore intregi pentru a-si rezolva problemele.

Webeditor: A.C. Author: Stirile Kanal D luni 15 mai 2017 , 19:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Suparare mare a fost de dimineata la sucursalele ANAF din sectorul 2. Era in jur de 10 cand multi dintre oamenii pe care ii vedeti in imagini s-au trezit ca sunt invitati politicos afara din institutie.

Si da-i si asteapta, caci cu documentele ce trebuie depuse nu e loc de tocmeala.

Timpul trece, dar portile ANAF-ului tot ferecate raman. Prilej de suparare, dar si de glume, caci romanul stie sa faca haz de necaz.

Vestea ca la alte sucursale s-ar lucra cu publicul anima multimea. Si, precum niste soli de pace, cativa dintre oameni decid sa plece in recunoastere.

Nu doar in Capitala s-au tras obloanele. La Galati sute de contribuabili s-au trezit ca au venit degeaba.

PROTEST PENTRU SALARII

Si, totusi, ce i-a suparat atat de tare pe angajatii ANAF? Pai, in primul rand vestea ca s-ar putea alege cu salariile taiate daca noua lege a salarizarii va intra in vigoare.

angajat ANAF: "Coroborat cu noua grila, noi cred ca avem niste drepturi pe care le meritam si ar fi pacat sa ni se ia acum, dupa ce altii au dus o lupta sa ajungem chiar aici."

Dar nu doar asta i-ar fi dus in fata Ministerului Finantelor.

angajata ANAF: "Vrem, in primul rand, dotari. Suntem inghesuiti, nu avem calculatoare, sediile nu sunt cum ar trebui, necorespunzatoare." 

Vasile Marica, lider SedLex:  " Avem un deficit de personal la nivel national de aproape 2.500 de oameni. Deci cei care lucreaza trebuie sa suplineasca 2.500 de oameni. Inainte cine suplinea munca asta i se dadea un spor. Noi nu avem niciun spor."

Este incert, deocamdata, daca protestul va continua si in zilele urmatoare, dar exista riscul ca activitatea ANAF sa fie blocata complet si nu doar cateva ore, ca astazi.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si