Peste 20 de elevi ai unui colegiu din Olt au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

21 de elevi cu vârste între 6 și 18 ani, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar 14 dintre ei au rămas internați, informează, miercuri, Direcția de Sănătate Publică.

Author: Diana Bostan miercuri 25 mai 2022 , 14:03

toxiinfecție

Toxiinfecție alimentară

[Sursa foto: iStock]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit DSP Olt, marți după-amiaza, s-au prezentat în Serviciile UPU și Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, 21 de copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani cu simptomatologie digestivă, informează News.ro.

Citeste si: Aproape 200 de copii de la mai multe gradinite din Ilfov au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentara! Parintii sunt disperati "Ne-au imbolnavit copiii"!

A fost decalanșată o anchetă la Colegiul Ion Minulescu din Slatina

„Tabloul clinic sugerează o suspiciune de tofiinfecție alimentară prin consum comun de alimente. S-a declansat ancheta epidemiologică. S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare. Probele sunt în lucru în laboratorul DSP (9 probe). S-a demarat acțiunea de investigare în obiectiv (bucătăria Colegiului Național Ion Minulescu) pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condițiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime”, arată DSP Olt.

Citeste si: Alertă alimentară în România: 60 de tone de carne de pui infestate cu Salmonella au fost descoperite în magazinele din toată ţara

Copiii aveau grețuri, vărsături, scaune diareice, durere de cap, frisoane și dureri abdominale.

14 copii au rămas în continuare internați

14 copii au fost internați, dintre care 11 în secția de Boli Infecțioase și 3 în secția Pediatrie. 10 copii au forme ușoare de boală, iar patru dintre ei au forme medii.

Citeste si: Produse cu termenul de valabilitate depăşit, frigidere ruginite, angajaţi care nu aveau analize la zi, la restaurantul din Feldioara la care s-au înregistrat mai multe cazuri de toxiinfectie alimentară

Ancheta este derulată de DSP și de DSVSA.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si