
Peste 25 de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în România
Peste 25 de tone de deșeuri, anvelope, mobilier, panouri solare, electrocasnice, încălțăminte și îmbrăcăminte, au fost oprite la intrarea în România.
Polițiștii de frontieră de la Borș II și Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Bihor și Arad, nu au permis intrarea în țară a trei automarfare încărcate cu 26.000 de kilograme de deșeuri. Aceștia nu aveau autorizație pentru ele.
Citește și: Șapte cetățeni indieni au fost prinși în timp ce încercau să treacă ilegal în România
”În data de 17.12.2022,
Citește și: Trafic cu muncitori români în Spania. În ce condiții erau ținuți aceștia
”Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, în data de 17.12.2022, pentru un camion, condus de un cetăţean român şi încărcat cu 15.000 de kilograme deşeuri, constând în îmbrăcăminte şi materiale textile de la o societate comercială din Austria pentru o firmă din România”, precizează sursa citată.
Trafic cu muncitori români în Spania. În ce condiții erau ținuți aceștia
Trafic cu muncitori români în Spania, în orașul sevilian Tocina. Acuzații extrem de dure pentru membrii unei bande formată în mare parte din români.
Zece persoane care aparțineau unei organizații bine structurate care înșelau oamenii nevinovați.Escrocii promiteau locuri de muncă în Spania, locuri bine plătite, dar odată ajunși în Spania, aceștia rămâneau fără acte și erau exploatați la munci agricole.
Condițiile în care erau cazați erau inumane.
Ancheta a început în luna octombrie anul trecut. Forțele de ordine au primit o mărturie de la o persoană posibilă victimă.
În momentul în care au reușit să adune suficiente probe, agenții de la Unitatea Centrală de Rețele de Imigrare Ilegală și Falsificare de Documente au identificat 74 de persoane, din care șapte români.
Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.
A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.
A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.
Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.
Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.