Reprezentantii AJOFM Arad au declarat, vineri, corespondentului News.ro, ca sute de noi locuri de munca au fost puse la dispozitie de companii in luna februarie, iar in total exista 3.146 de posturi neocupate, cele mai multe din ultimul deceniu.

"Cel putin in ultimii zece ani nu au mai fost atât de multe

locuri de munca disponibile in judet. Anul trecut, cea mai bogata oferta nu a depasit 2.600 de posturi libere, iar in general numarul locurilor de munca disponibile este situat la 1.500", a declarat Mihaela Jude, purtatorul de cuvânt al AJOFM Arad.

Conform situatiei centralizate de institutie, majoritatea companiilor care ofera de lucru sunt din domeniile automotive si textile, peste 2.000 de posturi fiind disponibile.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Printre fabricile cunoscute care au oferte bogate se numara Leoni – 264 de posturi, Coindu – 202, Takata – 132, Eurosport Dhs – 100, BOS Automotive Products Romania- 60 si Ditre International – 50.

"Din cauza ca piata locala a fortei de munca nu poate acoperi in acest moment necesarul companiilor, acestea s-au adresat si locuitorilor din judetele limitrofe", a adaugat Mihaela Jude.

In judetul Arad, rata somajului era, la sfârsitul anului trecut, de 2,29%, iar in municipiu era la aproximativ 0,5%. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si