Peste 33.000 măşti de protecţie, confiscate de poliţiştii din Bucureşti/ Materialele vor fi puse la dispoziţia autorităţilor sanitare pentru a fi distribuite gratuit

Poliţiştii din Bucureşti au verificat o societate comercială care importă produse de protecţie şi au descoperit un surplus de 33.700 de măşti de protecţie care au fost confiscate şi vor fi puse la dispoziţia autorităţilor sanitare pentru a fi distribuite gratuit.

Author: M.A. joi 23 aprilie 2020 , 13:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Verificările la firma respectivă continuă, fiind vizate peste 15 milioane de măşti descoperite în depozit, dar şi 11 muncitori străini găsiţi la punctul de lucru pentru care firma nu are documentele necesare.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti– Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, în baza datelor şi informaţiilor deţinute, au organizat şi desfăşurat un control economico-financiar la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, care efectuează activităţi de import

de produse de protecţie, urmărindu-se în principal modul în care este respectată, aplicată şi materializată în documentele financiar-contabile legislaţia din domeniul echipamentelor de protecţie şi a produselor medicale.

Citeste si: Când nu vom fi obligați să purtăm măști. Anunțul lui Alexandru Rafila

”Din verificări a rezultat că, din data de 9 aprilie a.c. şi până  în prezent,  societatea comercială a importat echipament de protecţie,  aproximativ 20.500.000 măşti faciale non-medicale, în data de  22 aprilie  a.c  constatându-se că între stocul scriptic şi cel faptic există un  plus de peste 33.700 bucăţi măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate.

Cu privire la cantitatea de peste 15.500.000 unităţi, identificată în depozitul societăţii comerciale sunt continuate verificările, inclusiv pentru a se stabili dacă societatea îndeplineşte condiţiile pentru a executa acte de comerţ cu produse din categoria echipamentelor de protecţie”, a transmis Poliţia Capitalei.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Potrivit sursei citate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 1 lit.e din Legea 12/1990  privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Citeste si: Constanţa: Patru persoane au fost reţinute pentru contrabandă cu ţigări- FOTO

De asemenea, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti se continuă verificările cu privire la societatea comercială, având în vedere că la punctul de lucru au fost identificate 11 persoane, cetăţeni străini, pentru care nu au fost puse la dispoziţie contractele de muncă încheiate.

La punctul de lucru s-au aflat şi reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Imigrări care au efectuat verificări cu privire la legalitatea  dreptului de şedere pe teritoriul României, una dintre persoane fiind preluată de către această unitate.

Citeste si: Bugetarii care stau acasă nu intră în șomaj tehnic! Decizie de ultim moment a Guvernului

”Cu privire la cele peste 33.700 bucăţi măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate, acestea vor fi puse la dispoziţia organelor competente, în vederea atribuirii cu titlul gratuit”, a mai transmis Poliţia Capitalei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si