Peste 700.000 de romani sunt datori la banci! Este un nou record in acest sens!

Numarul de romani datornici la banci a crescut atat de mult incat a ajuns sa il depaseasca pe cel din iunie 2013, atunci cand au fost inregistrati cei mai multi datornici.

miercuri 08 iunie 2016 , 17:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform celor de la Brioul de Credit al BNR, numarul romanilor care au o datorie de peste 30 de zile la banci sau institutii financiare nebancare a ajuns la 728.819 persoane cu 2.864 de persoane mai multe decat in luna precedenta.

Si valoarea sumelor restante a urcat in aprilie la 11,62 de miliarde de lei, nivelul maxim al ultimilor doi ani. Din totalul restantelor, creditele in euro au cea mai mare valoare, urmate de restantele la imprumuturile in lei, dar si cele in franci elvetieni.

Restante mai mari, cu o intarziere de peste 90 de zile au o valoare totala de 7,77 de miliarde de lei, dintre care, restante de 2,15 miliarde de lei sunt aferente unor credite aflate in faza de colectare.

Biroul de Credit al BNR a facut publice informatiile dupa ce a colectat rapoartele intocmite de 31 de banci si 26 de IFN-uri, noteaza cei de la profit.ro

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si