Peste 862.000 de contracte de muncă au fost suspendate, iar aproximativ 173.000 au încetat

Peste 862.000 de contracte de muncă au fost suspendate, până în 2 aprilie, cele mai multe, aproape 240.000, fiind din industria prelucrătoare. Până la aceeaşi dată, peste 173.000 de contracte au încetat.

Author: K.B. joi 02 aprilie 2020 , 17:04

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a prezentat situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecţia Muncii, la data de 2 aprilie.

Astfel, au fost suspendate 862.557 de contracte individuale de muncă. Dintre acestea, 239.279 sunt în industria prelucrătoare, 171.454 în comerţul cu ridicata şi amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor şi 115.800

din zona hoteluri şi restaurante.

Citeste si: Ministrul Economiei: Industria HoReCa şi turismul sunt grav afectate, fac un apel la cei care au plătit avansuri

De asemenea, 173.834 de contracte au încetat. Cele mai multe dintre acestea sunt în comerţul cu ridicata şi amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor- 34.273, urmează industria prelucrătoare -30.200 şi construcţiile- 21.431.

Guvernul a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.

Citeste si: Mihaela și Robert au avut prima escapadă romantică. Cum a decurs prima lor întâlnire în afara casei:”Aș merge oriunde cu tine”- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni- wowbiz.ro

Citeste si: Reacții în lanț după scăderea prețului petrolului. Ministrul Economiei: „Vreau să trag un semnal de alarmă”

Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea.

Citeste si: Bazează-te pe un magazin online dacă dorești să cumperi baterii de lavoar!

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si