Reacții în lanț după scăderea prețului petrolului. Ministrul Economiei: „Vreau să trag un semnal de alarmă”

Cotațiile joase ale țițeiului pot pune probleme industriei de petrol și gaze, în contextul crizei de coronavirus, a avertizat joi ministrul Economiei, Virgil Popescu.

I.C., joi 02 aprilie 2020 , 16:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Economiei a subliniat că, până în prezent, România nu a fost afectată de aceste probleme.

„Mai este o industrie şi poate lumea nu înţelege. Şi industria de petrol şi gaze este o industrie lovită. Ea funcţionează, asigură energie României, asigură consumul de gaze al României, dar preţurile foarte joase ale ţiţeiului, la cotaţiile internaţionale, practic pot pune în pericol inclusiv funcţionarea acestei industrii. Consumul a scăzut foarte mult în România”, a spus Popescu la Antena 3.

Citeste si: A fost lansată platforma pentru acordarea șomajului tehnic. Documente necesare

Ministrul Economiei a dat asigurări că nu există probleme în România, dar a ținut să tragă un semnal de alarmă referitor la înghețarea plăților către furnizorii de utilități, energie electrică și gaze naturale.

3virgil-popescu-7538464-mediafax-foto-justinel-stavaru.jpg

„De aceea, poate pentru unii nu înseamnă nimic, sau înseamnă o nouă fericire că preţul petrolului e jos. Vă pot spune care sunt rezultatele în lanţ, ce rezultă din acest preţ jos al petrolului şi scăderea consumului, pentru că, până la urmă, scăderea consumului se reflectă asupra tuturor.

Citeste si: Comisia Europeană, 100 de miliarde de euro pentru angajați. Categoriile vizate

Nu sunt deocamdată probleme în industria de petrol şi gaze din România, am vorbit cu toţi operatorii, sunt la dispoziţia noastră, se asigură că sistemul energetic va funcţiona corect, dar vreau să trag un semnal de alarmă vizavi de o îngheţare, aşa, a plăţilor către furnizorii de utilităţi, energie electrică şi gaze naturale, care poate genera o propagare în lanţ a neplăţii şi să ajungem ca producătorii să nu-şi mai poată finanţa producţia”, a adăugat Popescu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si