Peste 950.000 de persoane la manifestatia de la Barcelona pentru unitatea Spaniei. Mario Vargas Llosa: Separatistii nu vor distruge democratia spaniolă

Scriitorul Mario Vargas Llosa a afirmat, intr-un discurs rostit duminică in fata a peste 950.000 de persoane stranse la Barcelona pentru a manifesta pentru unitatea Spaniei, că nicio “conspiratie separatistă” nu va distruge democratia spaniolă.

V.P., duminică 08 octombrie 2017 , 17:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

“Democratia spaniolă este aici pentru a rămane si nicio conspiratie separatist nu o va distruge”, a spus Llosa, după ce i-a adus un omagiu Barcelonei, “capital spaniolă a culturii”.

Scriitorul in varstă de 81 de ani, laureat al premiului Nobel pentru literatură, a precizat că pasiunea poate fi periculoasă cand este motivată de fanatism si rasism. “Cea mai rea dintre toate este pasiunea nationalistă”, a adăugat el.

Vargas Llosa a mai afirmat că nu va permite distrugerea a ceea ce s-a construit in 500 de ani de istorie. “Credem in coexistentă, in libertate si le vom demonstra acestor separatisti că Spania este o tară modernă, care nu va ceda in fata unei conspiratii separatist care vrea să o transforme intr-o tară din lumea a treia. Trăiască libertatea, visca Cataluna. Viva la libertad, visca Cataluña, viva España”.

Aproape un milion de persoane au manifestat la Barcelona pentru unitatea Spaniei si impotriva referendumului din Catalonia, demonstratia fiind organizată de Societatea Civilă Catalană.

 Manifestatii au avut loc si la Londra, Paris si Bruxelles, la acestea fiind prezente zeci de persoane.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Final spectaculos în jocul pentru recompensă. Ce echipă a câștigat mult râvnitul premiu? Final spectaculos în jocul pentru recompensă. Ce echipă a câștigat mult râvnitul premiu?
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi... Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea
monitorulcj.ro
Restaurantele din Cluj-Napoca, la un pas de redeschidere! Când ar putea primii clienți... Restaurantele din Cluj-Napoca, la un pas de redeschidere! Când ar putea primii clienți în interior
infoactual.ro
Ce pensie va încasa Donald Trump. Suma este uriașă Ce pensie va încasa Donald Trump. Suma este uriașă
infoactual.ro
Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al... Anunț de ultimă despre Survivor România. Ce se întâmplă cu cel mai urmărit reality al momentului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si