Peste un milion de români poarta numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. La mulți ani, Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela!

Pe 8 noiembrie, Biserica prăznuiește Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil.

G.B., vineri 08 noiembrie 2019 , 10:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Astăzi, 8 noiembrie, este ziua în care se sărbătoresc toate cetele îngerești. Sfântul Arhanghel Mihail este cel care a pus capăt revoltei îngerilor răi. În momentul căderii îngerilor răzvrătiți, Mihail a spus: „Să luăm aminte! Să stăm bine, să stăm cu frică înaintea Celui ce ne-a făcut pe noi și să nu cugetăm cele potrivnice lui Dumnezeu."

Citeste si: Cum organizezi eficient ghiozdanul copilului?

În această zi se face marea pomenire a tuturor morţilor din familie, iar credinţa populară spune că de Sfinţii Mihail şi Gavril nu se lucrează.

Peste un milion de români poarta numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. La mulți ani, Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela!

Citeste si: Sărbătoare mare pentru creștinii din România. Vezi care este rugăciunea către Sfinții Mihail și Gavril care te va scăpa de orice necaz

Peste 1,3 milioane de români își serbează onomastica. Numele derivate de la Sfântul Mihail și Gavril: Mihail, Gavril, Mihai, Mihaela, Michi, Mişa, Mihăiţă, Mişu, Mihnea, Mihăilă, Mihalache, Mihalcea, Mihu, Gabriel, Gabriela, Gabi, Gabiță, Gavriil, Gavrilă sau alte derivate ce pronesc de la numele de bază Mihai și Gabriela.

Peste un milion de români poarta numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. La mulți ani, Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela!

Astăzi nu doar credincioșii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Mihail și Gavril ci și greco-catolicii. 1,3 milioane de români care poartă aceste prenume sau derivate ale lor îşi sărbătoresc astăzi onomastica. Dintre acestea, cele mai întâlnite nume sunt Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela.

În lăcașele de cult au loc slujbe închinate sfinților. Este ultima mare sărbătoare a sfinţilor înainte de începerea Postului Crăciunului.

Peste un milion de români poarta numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. La mulți ani, Mihai, Mihaela, Gabriel, Gabriela!

Citeste si: Lună de miere pentru Simona Halep! Dezvăluiri din culisele vieții campioanei îndrăgostite de Toni Iuruc EXCLUSIV

In trecut, in societatea traditionala bucovineana, Arhanghelii erau sarbatoriti pentru ca „ei sunt pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte, rugandu-se lui Dumnezeu pentru sanatatea acestora”.

Arhanghelii, în viziunea populară, asistă și la Judecata de Apoi, sunt patroni ai casei, ard păcatele acumulate de patimile omenești firești și purifică, prin post, conștiințele.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si