VIDEO- Petre Daea a deschis Târgul de Primăvară. Ce declarații a făcut ministrul Agriculturii

Petre Daea, Ministrul Agriculturii a deschis astăzi Târgul de Primăvară, organizat de Asociația „Produs de Cluj”, în curtea instituției. Evenimentul a avut ca scop promovarea produselor agroalimentare românești și creșterea accesului românilor la alimente de calitate, obținute pe plan local.

Author: Maria Stiuca miercuri 08 martie 2023 , 15:36

Petre Daea a deschis Târgul de Primăvară. Ce declarații a făcut ministrul Agriculturii

Petre Daea a deschis Târgul de Primăvară. Ce declarații a făcut ministrul Agriculturii

[Sursa foto: Agrointeligența]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

După ce a deschis Târgul de Primăvară, Petre Daea, ministrul Agriculturii a oferit și declarații cu privire la prețurile alimentelor din ultima perioadă.

Petre Daea- despre prețurile alimentelor din ultima perioadă

Daea a declarat în cadrul Târgului de Primăvară că prețurile au intrat pe făgașul normal și vor continua să scadă: „Eu spun că preţurile s-au liniştit, o parte din ele au scăzut. Dumneavoastră la televizor daţi în fiecare seară şi iată că aseară era la un post de televiziune, nu spun la care şi nici nu spun care supermarket a anunţat că s-au făcut reduceri de preţuri, iar dumneavoastră aţi făcut această publicitate şi bine că aţi făcut-o, ca să ştie oamenii.

Iată un semnal bun şi din acest punct de vedere am siguranţa că şi celelalte preţuri vor avea acelaşi comportament de scădere la produsele care sunt acum pe piaţă”.

Citește și: EXCLUSIV: Legumele și fructele din piețe, tot mai scumpe./ Producător: ”Prețurile ar trebui să crească ca să putem să ieșim și noi cu un profit”

De asemenea, ministrul Agriculturii și-a expus și punctul de vedere în legătură cu preșurile ridicate ale trufandalelor românești din piețe: „Sigur că am o părere, am şi o explicaţie în acelaşi timp, am şi o îngrijorare vizavi de cele spuse de dumneavoastră, cum fiecare dintre noi o are. Eu spun aşa: în momentul în care apar trufandalele şi oferta este mică pe piaţă şi este dorinţa de câştig – uneori este o dorinţă legitimă având în vedere faptul că se obţin cu efort aceste produse în momentele în care temperatura este asigurată artificial şi costurile sunt ridicate – este normal să fie un preţ, dar unul al respectului faţă de muncă şi să nu ne lăcomim cu preţurile în pieţe gândindu-ne că vom câştiga. Le-am spus şi producătorilor, cum de altminteri îi asigur şi pe consumatori că de aceea facem aceste târguri tocmai pentru a se realiza schimbul de marfă şi pentru a genera acest interes spre produsele româneşti, în aşa fel încât să ne asigurăm consumul zilnic şi să mărim interesul fermierilor pentru a cultiva culturile respective”.

Citeste si: Dovada că Alex Leonte și Manuela Lupașcu sunt împreună! Cum au fost surprinși cei doi- kanald.ro

Citeste si: Dinu Maxer a vorbit despre medicul estetician cu care Deea a fost acuzată că l-a înșelat- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Măsuri de bunăstare pentru taurine: Ministerul Agriculturii susține măsurile de bunăstare cu 100 de euro pe cap de animal

Daea a afirmat și faptul că este posibil ca prețurile să fi avut o creștere și din cauza zvonurilor, de exemplu, ceapa: „Uneori există din nefericire şi această situaţie, dar lucrurile acestea se aşază cu noi, prin noi şi cu reguli bine stabilite. Ministerul Agriculturii şi statul român dau subvenţii pentru agricultura României, pentru a menţine în stare de funcţionare din punct de vedere al confortului financiar pentru fermieri, în aşa fel încât să producem în ţară şi să producem tot timpul şi fără întrerupere şi să valorificăm întreaga producţie pe care o obţinem. Sunt preţuri în respect faţă de muncă. E adevărat că acum este un sortiment, este această ceapă, dar nu trebuie să ne învârtim în jurul cepei şi să absolutizăm că preţurile au luat-o razna. E adevărat că au speculat un moment şi am spus foarte clar: nu trebuie să speculaţi acest moment. Noi suntem legaţi acum de toate informaţiile de pe planetă şi dacă într-o parte se spune că au crescut preţurile, iată că unii se gândesc, că dacă au crescut acolo, de ce să nu crească şi aici”.

Citește și: VIDEO- Alimentele care conțin insecte vor fi ”semnalizate” la raft

Ministrul Agriculturii- apel către cetățeni să cumpere produse românești

Pentru a întări legătura dintre cumpărător și producător, Petre Daea le-a mai sugerat cetățenilor din cadrul Târgului de Primăvară să cumpere produse românești: „Aş face apel prin intermediul dumneavoastră către toţi românii: unde văd un produs românesc să se ducă să îl cumpere şi uite aşa întărim legătura între cumpărătorul şi producătorul român şi de aici creşterea producţiei, o ofertă mai mare şi un preţ mai mic în condiţiile în care valorificăm rapid şi pot să câştige în aşa fel încât să-şi reia ciclu de producţie(…)Pe aceşti producători de hrană eu îi iubesc şi trebuie să-i iubim şi în acelaşi timp să-i şi ajutăm, cumpărând de la ei şi mâncând produsele româneşti, chiar dacă mâncăm mai puţin, merită să mâncăm de la ei, merită să fim alimentaţi cu produse bune pe care le avem în România şi merită să ajutăm semenii noştri care o duc greu şi fac cu mare greutate produsele pe care le vedem şi care sunt extrem de gustoase”.

Citește și: Criza alimentară lovește România. Țara ar putea rămâne fără stocuri suficiente de alimente

Citește și: VIDEO- Ministrul Agriculturii a ieșit la cumpărături de toamnă. Ce produse tradiționale preferă Petre Daea

Citeste si: “Mi-am format un principiu de viață care s-ar putea să supere pe multă lume.” Dinu Maxer a dezvăluit motivele reale ale divorțului- kfetele.ro

Citeste si: Dinu Maxer a rupt tăcerea și a oferit primele detalii despre divorțul de Deea Maxer. Fosta lui soția a trimis un mesaj în direct: "Incompatibili în principii, dorințe, vise, mentalitate, planuri, putere de iubire și implicare”- radioimpuls.ro

Târgul de primăvară este deschis în perioada 8-12 martie și participă peste 30 de producători și artizani locali din regiunea de Nord Vest şi Centru a României.

Citește și: Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, faţă în faţă cu Denise Rifai, duminică, de la 22:00, la Kanal D


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si