Petre Daea își donează o parte din salariu pentru o ”siluetă plină de învăţăminte”. Noi perle ale ministrului

Ministrul Agriculturii promite, după o vizită la Monumentul Ţăranului Român, că va da bani din salariul său pentru a tipări cărţi pentru popularizarea statuii de la Sânmihaiu de Câmpie în onoarea ţăranului român.  .

Author: Sorin Negru sâmbătă 30 iulie 2022 , 18:14

petre daea

Petre Daea a comparat și oaia cu o statuie, dar o "statuie vie"

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit, sâmbătă, despre vizita pe care a făcut-o la Monumentul Ţăranului Român de la Zoreni, în comuna Sânmihaiu de Câmpie din Bistriţa-Năsăud.

Citeste si: Daea anunță că seceta a ajuns în toată țara: Nu există niciun colţişor unde să nu avem secetă

”Am lăsat lacrima respectului la tălpile desculţe ale ţăranului român”, a spus Petre Daea, care a promis că va da bani din salariul său pentru popularizarea monumentului.

Petre Daea: "Mă voi deconta în următoarele zile"

Petre Daea a făcut elogiul "făuritorului de hrană al ţării", lucrătorul de pământ, cel care a scos din rodul pământului "bucatele". 

”Am trecut printr-un loc al sensibilităţii umane şi anume am fost la Zoreni. Am lăsat lacrima respectului la picioarele desculţe, sau la tălpile desculţe ale ţăranului român. Un impresionant moment al respectului faţă de făuritorul de hrană al ţării, faţă de lucrătorul de pământ, faţă de cel care cu mintea, cu mâinile şi cu forţa zilnică şi de care a dispus de-a lungul vremii a scos din rodul pământului bucatele pe care le-au avut generaţiile trecute şi ne-a dat posibilitatea să le avem şi noi astăzi.

În respect faţă de trecut am zăbovit la acest monument”, a povestit Petre Daea, într-o conferinţă de presă. 

Ministrul a elogiat ”silueta plină de învăţăminte” a statuii ridicate la Sânmihaiu de Câmpie în onoarea ţăranului român.  

Petre Daea a spus, de asemenea, că va aloca o sumă din propriii bani pentru popularizarea monumentului de la Zoreni, subliniind că trebuie păstrat ”respectul pentru ţăran, pentru omul care lucrează fără acoperiş deasupra capului”.  

petre daea

Petre Daea, în vizită de lucru la canalele de irigații

[Sursa foto: Facebook]

”Acolo am spus-o – şi trebuie să mă şi decontez faţă de ce am spus acolo şi mă voi deconta în următoarele zile – că voi da o sumă din banii proprii, din salariul meu, pentru a mai face, a mai edita cărţi cu acest obiectiv formidabil în aşa fel încât să fie distribuit în toată ţara acolo unde interesul ne împinge şi evident dorinţa de a ne recunoaşte noi pe noi este atât de mare şi trebuie să fie mare”, a adăugat Daea după vizita la Zoreni. 

Vizita ministrului la Sânmihaiu de Câmpie a avut loc în weekendul în care se serbează Zilele comunei. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si