Aparatul inteligent de colectare a deșeurilor reciclabile a costat un sfert de milion de lei, iar cu toate acestea, de mai bine de jumătate de an, acesta este pus la păstrare într-un depozit al municipalității orașului Focșani.

În tot acest timp, primăria nu a reușit să facă rost de avize pentru a putea amplasa automatul pe domeniul public și, de asemenea, caută vinovați.

Citește și: Producător global de soluții de securitate cibernetică, mesaj pentru români: „Hackerii profită de popularitatea ChatGPT într-o nouă campanie de înșelătorii”

"L-am bugetat, l-am propus anul trecut în aprilie, luna viitoare se face un an de când am propus, l-am achiziţionat și l-am adus în depozit în octombrie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Eu am elaborat un regulament și trebuia să mai fie încheiat, cu o firmă de salubrizare, doar un contract de prestări servicii", a fost mesajul transmis de viceprimarul municipiului Focșani, Alexandra Tătaru.

Cine sunt vinovați de „concediul prelungit” al lui Petrică 

Pe de altă parte, edilul din Focșani este de părere că viceprimarul nu cunoaște legea.

"Referitor la obținerea documentelor de care avem nevoie, în speță, de certificatul de urbanism și de autorizația de construire, este necesar să parcurgem o procedură administrativă.

Suntem în derularea acestor proiecte, iar cei care acuză, probabil nu știu ce înseamnă administraţie și nu cunosc procedurile legale", a afirmat Cristi Măsăilă, edilul Focșanului.

Citește și: Robotul lui Nicolae Ciucă a fost implicat într-un scandal de protecție a datelor. Ministrul Digitalizării: „Am gândit foarte bine aceste aspecte”

Conform proiectului, cei care aleg să recicleze deșeurile cu ajutorul lui "Petrică" pot primi tichete gratuite de parcare sau bilete la teatru și cinema.

„Petrică” poate recicla 45 de ambalaje pe minut, fiind vorba despre plastic, aluminiu și sticlă.

Citește și: VIDEO- Autovehiculele gălăgioase nu vor mai putea circula noaptea. Va fi impus un nou proiect de lege


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si