Piedone, amendat cu 5.000 lei pentru că a semnat "ca primarul”! Fostul edil plătește acum din propriul buzunar greșeli din vremea când conducea sectorul 4 EXCLUSIV

Cristian Popescu Piedone este obligat să plătească o amendă de 5.000 lei către Inspectoratul de Stat în Construcții pentru o autorizație eliberată pe vremea când era primar al sectorului 4.

Author: Radu Constantin joi 07 noiembrie 2019 , 08:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cristian Popescu Piedone a pierdut procesul prin care contesta o amendă pe care Inspectoratul de Stat în Construcții i-a aplicat-o în urma unui control care a avut loc la Primăria Sectorului 4, la începutul anului trecut.

Fostul edil, care a demisionat după cazul Colectiv, a semnat în 2015 eliberarea certificatului de urbanism pentru trei imobile cu 10 etaje pentru care expirase PUZ-ul (Planul urbanistic zonal). Amenda pe care Piedone va trebui s-o plătească din propriul buzunar este de 5.000 lei.

Piedone a dat vina pe subalterni

Fostul primar a încercat să convingă instanța că nu a greșit, motivând faptul că, deși PUZ-ul expirase cu un an înainte, el nu a făcut decât să prelungească Certificatul de Urbanism emis de primărie în 2013, cu termen de valabilitate 24 de luni. De asemenea, Piedone a încercat să arunce cumva vina pe subalternii săi.

”A mai arătat că nu are calitatea de contravenient, întrucât în temeiul art 6 alin (3) din Legea nr 50/1991 certificatele de urbanism se semnează de primar, însă responsabilitatea emiterii acestora revine semnatarilor potrivit atribuțiilor stabilite conform legii, or, semnătura primarului are rol de învestire cu formulă de autoritate a actelor administrative emise”, se arată în motivare. Practic, Piedone a semnat ”ca primarul”, însă vina ar trebui să și-o asume specialiștii din primărie.

Instanța a respins însă acest arugument și a constatat că procesul verbal al ISC este legal, așa că lui Piedone nu i-a rămas decât să plătească, decizia fiind una definitivă. La începutul acestui an, Piedone a mai fost obligat să plătească alți 5.000 lei într-un caz asemănător, însă în acest caz a fost vorba despre o autorizație care viza Parcul Tineretului.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si