Piedone, amendat cu 5.000 lei pentru că a semnat "ca primarul”! Fostul edil plătește acum din propriul buzunar greșeli din vremea când conducea sectorul 4 EXCLUSIV

Cristian Popescu Piedone este obligat să plătească o amendă de 5.000 lei către Inspectoratul de Stat în Construcții pentru o autorizație eliberată pe vremea când era primar al sectorului 4.

Author: Radu Constantin joi 07 noiembrie 2019 , 08:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cristian Popescu Piedone a pierdut procesul prin care contesta o amendă pe care Inspectoratul de Stat în Construcții i-a aplicat-o în urma unui control care a avut loc la Primăria Sectorului 4, la începutul anului trecut. Fostul edil, care a demisionat după cazul Colectiv, a semnat în 2015 eliberarea certificatului de urbanism pentru trei imobile cu 10 etaje pentru care expirase PUZ-ul (Planul urbanistic zonal).

Amenda pe care Piedone va trebui s-o plătească din propriul buzunar este de 5.000 lei.

Piedone a dat vina pe subalterni

Fostul primar a încercat să convingă instanța că nu a greșit, motivând faptul că, deși PUZ-ul expirase cu un an înainte, el nu a făcut decât să prelungească Certificatul de Urbanism emis de primărie în 2013, cu termen de valabilitate 24 de luni. De asemenea, Piedone a încercat să arunce cumva vina pe subalternii săi.

”A mai arătat că nu are calitatea de contravenient, întrucât în temeiul art 6 alin (3) din Legea nr 50/1991 certificatele de urbanism se semnează de primar, însă responsabilitatea emiterii acestora revine semnatarilor potrivit atribuțiilor stabilite conform legii, or, semnătura primarului are rol de învestire cu formulă de autoritate a actelor administrative emise”, se arată în motivare.

Practic, Piedone a semnat ”ca primarul”, însă vina ar trebui să și-o asume specialiștii din primărie.

Instanța a respins însă acest arugument și a constatat că procesul verbal al ISC este legal, așa că lui Piedone nu i-a rămas decât să plătească, decizia fiind una definitivă. La începutul acestui an, Piedone a mai fost obligat să plătească alți 5.000 lei într-un caz asemănător, însă în acest caz a fost vorba despre o autorizație care viza Parcul Tineretului.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este... Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este vorba despre mama Geta: „Carla mai și doarme cu...”
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si