Initial, pilotii convocasera pentru miercuri o greva de 24 de ore, dar, dupa ce doua instante au respins incercarile conducerii Lufthansa de a opri protestul, sindicatul l-a extins cu inca 24 de ore, pâna vineri.

Sindicatul asociatiei pilotilor Cockpit din Germania a anuntat greva miercuri, in intervalul orar 00,01- 23,59, la zborurile Lufthansa pentru distante scurte si lungi, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE) intr-o alerta de calatorie.

Greva este a 14-a actiune de acest fel care afecteaza activitatea Lufthansa, in conflictul cu sindicatul Vereinigung Cockpit (VC).

Compania aeriana a anuntat inca de marti ca anuleaza 876 de curse dintr-un total de circa 3.000 care erau programate pentru miercuri, fiind afectati aproximativ 100.000 de pasageri, potrivit News.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Lufthansa, care anticipeaza ca greva va provoca costuri de 7-9 milioane de euro pe zi, va da informatii in cursul zilei de miercuri despre cursele care vor fi anulate joi.

Potrivit conducerii companiei, decizia de a extinde protestul pentru inca o zi este ”de neinteles”.

Greva a inceput la miezul noptii si afecteaza cursele care ar fi trebuit sa plece de pe aeroporturile germane, intre care 51 sunt pe distante lungi.

Zborurile altor operatori aerieni ai Lufthansa, intre care se afla Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS si Brussels Airlines, nu vor fi afectate.

Lufthansa a cerut pilotilor sa participe la medierea conflictului, dar sindicatul a respins propunerea, asteptând mai intâi o oferta mai buna din partea conducerii, ca baza a discutiilor.

Sindicatul vrea o majorare medie de 3,7% a salariilor pentru 5.400 de piloti din Germania, pe o perioada de cinci ani, incepând din 2012.

Conducerea Lufthansa, care incearca sa reduca cheltuielile, pe fondul concurentei din partea operatorilor low-cost si a celor din Golful Persic, a oferit o majorare de 2,5% pentru o perioada de sase ani, pâna in 2019.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si