Pilotul elicopterului SMURD prabusit in Republica Moldova a fost informat despre conditiile meteo nefavorabile. Ultima convorbire intre membrii echipajului si turnul de control

Pilotul elicopterului SMURD, prabusit in raionul Cantemir, in Republica Moldova, a fost informat de catre turnul de control al Aroportului Chisinau despre conditiile meteo neprielnice, se arata intr-o inregistrare.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.C. sâmbătă 04 iunie 2016 , 10:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit discutiei publicate de un post TV din Republica Moldova, turnul de control a transmis ca plafonul de nori este la 350 de metri. La scurt timp dupa decolare, elicopterul a disparut de pe radare si s-a prabusit, informeaza B1 TV.

”Unde intentionati sa mergeti?

Vrem sa mergem la Cahul si apoi sa ne intoarcem la Chisinau, vom ateriza pe Stadionul Dinamo.

Chisinau control. Buna ziua!

Buna ziua! Ne-am pornit de la Aeroportul Chisinau la Cahul. Acum parasim zona oprasului Chisinau. Estimam ca ajungem la 13.55”.

Va informam ca in zona Cahul sunt nori verticali.

Am receptionat informatia”.

Aceasta a fost ultima conversatie dintre pilotul elicopterului SMURD si controlorii de trafic aerian, inainte ca aceta sa dispara de pe radere. controlorii incearca sa ia legatura cu pilotul, lansând mai multe apeluri catre acesta: ” ROF 409, Abordare Chisinau, ma auziti? Catre ROF 409, Abordare Chisinau.

ROF 409, Turnul de control Chisinau”, insa fara niciun raspuns.

Elicopterul s-a prabusit intr-o padure din raionul Canemir, iar toti cei patru medici de la bordul eronavei au decedat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si