Piscina si masaj la locul de munca, team-building in tarile calde sau bonusuri de peste 1.000 de euro. Cu ce oferte s-a venit la Targul de joburi

Intr-o perioada in care locurile de munca bine platite au devenit o loterie, studentii sunt incet-incet tinta marilor companii care pun la bataie joburi platite cu minimum 1.000 de euro lunar. Oferta din Timisoara ii vizeaza pe tinerii ingineri de la Politehnica, in timp ce Targul de la Cluj ii ademeneste cu bonusuri inedite: piscina si masaj la locul de munca sau team-building in tarile calde.

Author: A.L. vineri 27 octombrie 2017 , 19:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Targul de joburi de la Timisoara i-a atras pe studenti ca un magnet. Romania este intr-o criza acuta a fortei de munca, asa ca angajatorii de top cauta tineri cu minti sclipitoare. Andreas, un tanar de 21 de ani, student la Politehnica, a primit o oferta greu de refuzat: un proiect al unei masini din viitor.

Majoritatea ofertelor sunt adresate studentilor de la Facultatea de Automatica si Calculatoare. Cu alte cuvinte, se cauta ingineri... iar unii tineri chiar pe asta mizeaza.

"De fapt acum ne cautam viitorii ingineri in cadrul fabricii si venim cu programe de internship. Internship-uri care se desfasoara pe perioada verii ca sa nu interferam cu examene, cu licente, cu alte lucruri de genul acesta. Este un internship full time, este un internship platit"

Cel mai mare avantaj este salariul- triplu fata de venitul minim pe economie. In plus, studentul nu trebuie sa aiba experienta, iar daca face stagiu de pregatire in timpul facultatii are un loc de munca asigurat la compania respectiva. 

Florin Bodin, director Centru de Consiliere si Orientare in Cariera Timisoara

"Un student, de exemplu de la Calculatoare, care lucreaza intr-un astfel de program part-time de multe ori poate sa ajunga la o mie de euro inca din timpul studiilor"

Reprezentantii centrului de consiliere in cariera se lauda ca 90 la suta din absolventii Univesitatii de Politehnica Timisoara isi gasesc un loc de munca imediat dupa terminarea facultatii.

La cluj, la targul de joburi firmele IT ofera beneficii de relaxare, in timp ce in alte domenii se pune accent pe asigurari medicale.

Valentia Sava- PR targ de joburi 

" Unele companii au chiar piscina la locul de munca, diferite jocuri, unele au gimnastica, gradinite. Se dau teambuildinguri in tari exotice, cum ar fi Thailanda"

Alexandra Tobias- reprezentant companie

"Avem masaj la locul de munca, ne focusam si pe partea de trainig. Si aici ma refer la limbi straine. Daca de exemplu am nevoie sa imi aprofundez germana pot sa merg la cursuri"

Tinerii studenti sunt incantati de beneficiile oferite de angajatori.

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si