Indiferent dacă alegi mâncare umedă sau uscată, este important să apelezi la producători și mărci de calitate care oferă ingrediente și consistențe diferite tot pentru a satisface un animal cu „gusturi dificile”.

Importanta alegerii alimentelor Premium sau Super Premium

Aceste două categorii de alimente sunt cele mai scumpe și reprezintă formulele fixe ale hranei pentru pisici. Alimentele dietetice pentru pisici cu formulă fixă ​​folosesc întotdeauna aceleași ingrediente, chiar dacă detalii precum dimensiunea bucăților de carne sau aromele se modifică, scrie Pets Point.

Formula fixă ​​Premium și Super Premium crochete și hrana umedă sunt însoțite de produse cu formulă variabilă, concepute pentru a satisface nevoile specifice de sănătate ale pisicii. În acest caz, calitatea rămâne înaltă și același lucru este valabil și pentru valoarea energetică atâta timp cât alegeți mărci și ingrediente de calitate, adică Premium și Super Premium.

Care sunt diferențele dintre hrana umedă și hrana uscată

Ambele produse sunt produse industriale și sunt supuse mai multor verificări înainte de a fi vândute, dar tipul de producție se modifică în funcție de tipul de hrană pentru pisici.

Pe de o parte există mancarea uscată, numite și crochete sau hrana uscata pisici, care sunt făcute prin gătirea sub presiune a alimentelor. Ulterior hrana este uscată și stropită cu grăsime pentru a fi mai gustoasă pisicii, în final se adaugă conservanți pentru a evita modificările organoleptice și nutriționale.

Hrana umedă, adică conserve și pliculețe pentru pisici, este gătită, pasteurizată și sigilată în conserve. Deoarece este un aliment ambalat în vid, conservanții nu sunt necesari. Hrana umeda pentru pisici contine aproximativ 80% apa.

Dieta pentru pisici: este mai bună hrana uscată sau hrana umedă?

Cea mai frecventă întrebare pe care stăpânii de pisici o pun la Clinica Veterinaria este: este mai bună hrana uscată sau hrana umedă? De foarte multe ori alegerea este determinată de comoditatea și gusturile pisicii, în condițiile în care pentru aceeași calitate nu există

diferențe din punct de vedere nutrițional.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Cu toate acestea, hrana uscată ajută la lucrul cu dinții și gingiile, prevenind orice probleme dentare la pisica ta. Marea diferență între uscat și umed pentru pisici este nivelul de umiditate, crochetele conținând doar 10/15% apă față de hrana umedă, în care procentul de apă ajunge la 80%.

Lucrul care contează cu adevărat: textura mâncării

Elementul fundamental pentru alimentația pisicii este consistența hranei și principalele companii pun pe piață diferite forme și densități pentru a răspunde cât mai bine nevoilor și viciilor pisicii. De exemplu, mâncarea umedă se vinde sub formă de pateuri, bucăți, jeleu, mousse sau sos.

În general, sfatul nostru este să preferați crochetele (hrana uscată), care sunt potrivite pentru a face dinții pisicii să funcționeze și sunt mai puțin perisabile la căldură. În orice caz, având în vedere că crochetele favorizează obezitatea la animal, recomandăm măsurarea atentă a cantității. Un bol de crochete este o masă completă pentru pisică, iar crochetele nu sunt destinate ca o gustare între mese.

Concluzii

Citeste si: Tavi Colen, momentele cumplite prin care a trecut după pierderea mamei sale. Amintirile de neprețuit și lecțiile învățate de la familie. „Cred că părinții mei nu și-ar dori ca noi să suferim”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Roman, pusă la zid de internauți după ce a postat o fotografie: ”Se vede clar ca e jeg"- radioimpuls.ro

Astăzi, majoritatea hranei pentru pisici disponibile în comerț sunt sigure, sănătoase și cu valoare nutritivă ridicată. 

Toți proprietarii de pisici știu bine cum pisica este un animal rafinat chiar și în alegerea hranei, așa că bazați-vă pe gustul acesteia și alegeți un produs care îi place. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si