Când va fi activat planul roșu în România? Declarație de ultim moment - VIDEO

După creșterea semnificativă din ultimele zile a noilor cazuri de coronavirus, Nelu Tătaru a făcut precizări legate de noile măsuri ce s-ar putea lua în România, invocând planul roșu.

Author: Alex Dumitrescu vineri 24 iulie 2020 , 14:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Cel mai grav scenariu este atunci când vom avea un număr crescând de cazuri de la o zi la alta care vor sufoca sistemul medical, în mod special terapiile intensive care necesită acel suport ventilator", a declarat Nelu Tătaru la Iaşi.

 

În ce condiții se trece la planul roșu

Ministrul Sănătății a precizat că „avem în spitalele suport COVID aproape 2.000 de paturi în terapie intensivă, din care 840 sunt complet utilate. În acest moment avem 300 de pacienţi internaţi în terapie intensivă".

Întrebat care ar fi momentul în care autoritățile ar activa planul roșu, Nelu Tătaru a declarat: „„Pragul roşu este, ca să spunem, să avem 2.000 de cazuri în terapie intensivă, ceea ce nu văd previzibil în acest moment”.

Referitor la tratamentul pentru pacienții infectați, acesta a spus că nu există un tratament specific.

Citeste si: „Nu puteam să vorbesc sau să fac 2 paşi fără să obosesc”. Mărturia dramatică a unui pacinet COVID

„Pentru infecția cu COVID nu avem un tratament specific, avem divese tratament, anticoagualante, suport ventilator, dar nu există un tratament specific împotriva COVID -19. Se încearcă tratament specific, noi acum beneficiem de tratament care li se acordă cetățenilor din UE. Noi suntem pe listă la Comisia Europeană, pentru vaccin. Când apare prima companie care produce, în funcție de doze, se va împărți vaccinul între țări", a declarat Tătaru.

Starea de urgență, pe masa autorităților

Joi, Ministrul Sănătății a declarat că România se confruntă cu o transmitere comunitară accentuată și a vorbit despre măsurile de carantină în anumite localități.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 24 iulie- un nou record negativ în România. Cea mai neagră săptămână de la începutul pandemiei

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a spus Nelu Tătaru.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si