Junta de Andalucia din sudul arid al țării a hotărât că patronii pot stabili prețuri diferite în funcție de locul în care sunt poziționate mesele, dacă sunt la soare sau la umbră, în anumite condiții.

Citește și: Profesoară de 50 de ani, prinsă cu poze indecente pe internet. Ce a pățit după dezvăluirile șocante

Ruben Sanchez, purtător de cuvânt al asociației de consumatori Facua, a declarat că barurile, cafenelele și restaurantele vor putea percepe un preț mai mare atâta timp cât vor comunica foarte clar în ce zone se aplică acesta.

Dar vor exista limite cu privire la cât de mult pot percepe proprietarii pentru o masă de terasă, prevenind tarifele exorbitante, notează Daily Mail.

Nu poți fi taxat pentru priveliștea mai frumoasă, dar pentru umbră da!

Patronii nu au voie să perceapă mai mult pentru locurile din restaurante și baruri care asigură o priveliște mai frumoasă și ar putea fi raportați și pedepsiți dacă încalcă regulile.

Conform noilor prevederi legislative, orice modificare a prețului trebuie să fie „clar vizibilă”.

Nu este suficientă informarea verbală a clienților, iar lipsa afișajelor va duce la aplicarea de amenzi.

Potrivit lui Sanchez, legea mai prevede faptul că oamenii nu pot fi obligați să plătească pentru apă îmbuteliată întrucât trebuie să fie disponibilă apă de la robinet.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie a mâncat cenușa soțului mort când a aflat că acesta a înșelat-o toată viața. A scris și o carte despre asta- antena3.ro

Citeste si: Cine este șoferul care a gonit pe contrasens pe Autostrada A7. A primit o amendă usturătoare şi a rămas fără permis- wowbiz.ro

Plătești mai mult dacă ai loc la umbră! Decizie controversată luată de restaurantele din Andalucia

[Sursa foto: Pexels.com]

Temperaturi record în Andalucia

Andalucia, regiunea din sudul Spaniei care a adoptat această lege, înregistrează frecvent temperaturi de foc. În 2021, orașul Cordoba a înregistrat un record de 47,6C.

Schimbările vin pe fondul unei presiuni de a realiza legi care să schimbe obiceiurile și să protejeze drepturile lucrătorilor în sectorul cheie al ospitalității din Spania.

La începutul acestei luni, politicienii spanioli au propus noi legi controversate care ar putea închide barurile și restaurantele spaniole devreme, ca parte a unei strategii menite să „structureze” mai bine societatea spaniolă.

Yolanda Díaz, ministrul Ocupării Forței de Muncă și Economiei Sociale a țării a declarat în Congresul spaniol: „O țară care are restaurantele deschise la unu dimineața nu este rezonabilă.

„Este o nebunie să încerci să prelungești programul până la nu știu ce oră”, a spus ministrul.

Acestă poziție vine pe fondul unei cereri mai ample a partidului lui Díaz, Movimiento Sumar, de a introduce noi protecții pentru lucrătorii din sectorul turismului și ospitalității, impunând limitarea orelor de lucru.

„Spania are cea mai bună viață de noapte din lume"

Dar mișcarea a fost întâmpinată cu critici din partea proprietarilor și politicienilor, care susțin că programul extins este stabilit în funcție de ce doresc clienții și, pe de altă parte asigură supraviețuirea afacerilor locale.

Isabel Díaz Ayuso, președintele Comunității Madrid, a comentat într-un videoclip discursul lui Díaz pe X, fost Twitter: „Spania are cea mai bună viață de noapte din lume, cu străzi pline de viață și libertate. Și asta oferă și locuri de muncă. Ei ne vor puritani, materialiști, socialiști, fără suflet, fără lumină și fără restaurante pentru că au chef. Plictisiți și acasă.”

Consiliul de Turism din Madrid a precizat ulterior că numărul turiștilor străini în Madrid a crescut cu 17,5% în ianuarie, aducând venituri de peste un miliard de euro.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Câți copii are, de fapt, Valeriu Gheorghiță din mariajul cu fosta soție, Cristina? Cât plătește pensie alimentară actualul soț al Monicăi Bîrlădeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum a devenit un român spaima Californiei. Andrei a ajuns să controleze mii de conturi din care a furat toți banii- antena3.ro

Mesele premium din restaurante, taxate suplimenatar

Mesele premium din restaurante, taxate suplimentar

[Sursa foto: Andalucia Today]

Noi interdicții în turismul din Spania

Anul trecut, Spania a introdus și o listă nouă de interdicții pentru călătorii care intenționează să viziteze țara. Persoanele din afara Uniunii Europene trebuie să demonstreze că au suficienți bani pentru a se întreține pe perioada întregii călătorii.

De asemenea, fumatul a fost interzis pe o serie de plaje ca urmare a politicilor introduse în Barcelona în 2022.

Au fost introduse limite de alocool în hotelurile all-inclusive din celebrele stațiuni Magaluf, El Arenal, Playa de Palma din Mallorca și Sant Antoni din Ibiza, în încercarea de a reduce comportamentul imprudent la beție.

În 2022, insula Baleare Mallorca a introdus și un cod vestimentar, interzicând maiourile fără bretele, costumele de baie, șorturile de fotbal și accesoriile cumpărate de la vânzătorii ambulanți (cum ar fi lanțuri de aur și pălării care strălucesc în întuneric) în baruri și restaurante.

Puncte fierbinți precum Barcelona și Alicante au introdus, de asemenea, noi legi privind zgomotul, amenințând cu amenzi de până la 300.000 de euro pentru deranjarea liniștii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si