Ploiestiul, invadat de capuse! Peste 140 de persoane au ajuns la spital in ultima luna dupa ce au fost muscate de insecte - Primaria ridica din umeri si spune ca n-are contract pentru dezinsectie

Aproximativ 140 de persoane din Ploiesti au ajuns la spital, de la inceputul lunii aprilie pana in prezent, dupa ce au fost muscate de capuse, in conditiile in care in municipiu nu se fac activitati de deratizare, dezinfectie si dezinsectie din cauza numeroselor contestatii facute in urma procedurii de achizitie publica. in aceste conditii, primarul orasului a cerut prefectului convocarea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta care dupa ce s-a intrunit joi a anuntat ca nu se poate implica in modul in care se deruleaza procedurile de achizitie publica.

Author: C.I.P. joi 03 mai 2018 , 17:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Conform unui comunicat dat publicitatii joi, dupa intrunirea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta ca urmare a unei solicitari a primarului municipiului Ploiesti, Adian Dobre, de la 1 aprilie pana in prezent 140 de persoane s-au prezentat la unitati sanitare dupa ce au fost muscate de capuse, iar in unitatile scolare nu s-au realizat actiuni de deratizare, dezinfectie si dezisenctie.

In plus, odata cu cresterea temperaturilor apare riscul imbolnavirii in urma intepaturilor de tantari, iar in aceasta perioada in Ploiesti nu se pot face activitati de deratizare si dezinsectie din cauza contestatiilor facute ca urmare a procedurii de achizitie publica.

Primarul orasului, Adrian Dobre, a solicitat Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta declararea starii de urgenta in problema deratizarii, dezinsectiei si dezinfectiei in municipiul Ploiesti, insa membrii CJSU reuniti joi au ajuns la concluzia ca nu au atributii in acest sens.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

"Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta nu urmareste modul in care o primarie cheltuieste banii de la bugetul local sau deruleaza achizitii publice si nu poate dispune masuri specifice, neavand atributii in acest sens. Potrivit OG nr.21/2004, primarul este presedintele Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta si din aceasta pozitie, alaturi de membrii comitetului, poate evalua situatiile de urgenta produse pe teritoriul unitatii administrativ-teritoriale, stabileste masuri si actiuni specifice pentru gestionarea acestora si urmareste indeplinirea lor", a anuntat joi Prefectura Prahova.

Avand in vedere numarul mare al celor muscati de capuse, dar si faptul ca nu s-a facute deratizarea si dezinsectia in scoli, gradinite sau alte institutii publice, dar nici in parcurle din oras, CJSU a precizat ca "se va intocmi un plan judetean de masuri pentru prevenirea si combaterea vectorilor valabili in perioada mai-octombrie 2018", plan care va fi anaizat intr-o sedinta programata pentru vineri.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si