Tot mai mulți românii întorși din vacanțe au avut parte de surprize neplăcute. Se confruntă din ce în ce mai des cu ploșnițe și ajung chiar să fie mușcați de aceste insecte.

Românii se confruntă cu tot mai multe ploșnițe

Oamenii au început să se confrunte cu prezența a tot mai multe ploșnițe în locuințe. Cu toate acestea, unii dintre ei și-au dat seama cu ce se confruntă abia după ce au sesizat mușcături de insecte pe corp.

Astfel, au început să controleze riguros fiecare colț al camerei și au descoperit, de fapt, cu ce se confruntă: ploșnițele, care s-au strecurat în locuințe.

Citește și: VIDEO-Situație controversată la un spital din Slatina. Ce au găsit reprezentanții DSP Olt?

Cu toate că cererile de intervenție pentru firmele de dezinsecție au crescut, mulți români ajung să apeleze la specialiști abia după ce apelează la remedii „minune” de pe internet, care, nu îi scapă de insecte, ci le împrăștie.

Invazie de ploșnițe în Londra. Firmele de dezinsecție, luate cu asalt de cetățeni

Firmele de dezinsecție au fost luate cu asalt din cauza invaziei de ploșnițe de la Londra. Astfel, reprezentanții firmelor au informat că răspândirea insectelor este „scăpată” de sub control, scrie DPA și PA Media, potrivit Agerpres.

Proprietarul unei firme de dezinsecție din Londra a informat că aceste insecte au fost găsite inclusiv în birouri, autovehicule și, mai ales, în locuințe.

De asemenea, a mai spus că există o „epidemie de ploșnițe în West London”. Acolo, apartamentele din casele victoriene sunt, de fapt, sursa principală a invaziei.

Alte mari orașe se confruntă cu invazii de ploșnițe

Alte mari orașe se confruntă cu invazii de ploșnițe

[Sursa foto: Dmitry Bezrukov | Dreamstime.com]

Creșterea numărului de insecte s-a intensificat odată cu intensificarea călătoriilor internaționale, după încheierea pandemiei de COVID-19, a mai spus proprietarul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Fondatorul unei alte firme de dezinsecție din Londra a explicat că s-a înregistrat „o creștere exponențială” a numărului de insecte de acest tip, din ultimii 20 de ani, și că, la momentul actual, „au scăpat de sub control”.

Citește și: Nereguli uriașe la mai multe localuri de pe litoral

„Problema este mai gravă acum decât a fost probabil prin anii 1930 şi 1940'', a mai afirmat acesta.

Prezența acestor insecte poate provoca „un sentiment de izolare și privare de somn”, a explicat Dr. Naylor, care are un doctorat la Universitatea din Sheffield despre ecologia ploșnițelor.

Pentru a evita prezenta ploșnițelor, este recomandat a „nu pune bagajele pe pat, de a le ţine departe de pat” atunci când mergem în hoteluri sau spitale, a mai spus Dr. Naylor.

Parisul, transformat în „Orașul Ploșnițelor”. Emmanuel Gregoire: „Nimeni nu este în siguranță”

Orașul Luminilor s-a transformat în Orașul Ploșnițelor. Parisul se confruntă la momentul actual cu o invazie de ploșnițe.

Parizienii sunt îngroziți de aceste insecte care ai acaparat casele, saltelele paturilor, hotelurile, străzile sau chiar mijloacele de transport. 

Citește și: Două centre rezidenţiale au fost sancţionate cu amenzi. Produsele alimentare erau ţinute în condiţii de igienă precară

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Ploșnițele și-au făcut apariția chiar și în aeroportul Charles de Gaulle. Astfel, oficialii și sindicaliștii din Paris au cerut ajutorul Guvernului francez.

Din această cauză, s-a creat o dispută politică, dar, guvernanții au promis că vor lua măsuri.

 Alte mari orașe se confruntă cu invazii de ploșnițe

Alte mari orașe se confruntă cu invazii de ploșnițe

[Sursa foto: Freepik]

Clemente Beaune, ministrul Transporturilor în Franța a explicat săptămâna trecută că va chema operatorii de transport în decursul acestei săptămâni pentru a lua măsuri suplimentare, scrie CNN.

Și viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a declarat pentru postul francez LCL că, din cauza invaziei cu ploșnițe, „nimeni nu este în siguranță”.

„Există 3,6 milioane de oameni care vin în Paris în fiecare zi, iar ploșnițele nu se opresc la periferia orașului”,  a mai adăugat viceprimarul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si