„Armistițiu politic total” pe perioada crizei COVID-19. Dacian Cioloș, mesaj pentru clasa politică

Dacian Cioloș a anunțat marți că membrii partidului pe care îl conduce vor intra într-un „armistițiu politic total” până la trecerea crizei cauzate de coronavirus.

I.C., marți 31 martie 2020 , 19:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Europarlamentarul PLUS a anunțat că toți membrii PLUS se vor abține de la declarații politice și vor fi la dispoziția autorităților române.

Totodată, acesta a anunțat că PLUS va susține Președinția, Guvernul și autoritățile locale să traverseze criză cu efecte cât mai mici.

Citeste si: Comisia Europeană, avertisment pentru Ungaria. Mesajul președintei CE în contextul crizei de coronavirus

 

„Nu vom mai face declarații politice”

„Împreună cu colegii mei din PLUS am decis următorul lucru: nu vom mai face declarații politice. Intrăm într-un armistițiu politic total până la trecerea crizei în care ne găsim. Nu mai e timp acum doar de comentarii politice de pe margine. Vom fi alături de instituțiile statului român și de eforturile pe care le au de făcut, o să susținem Președinția, Guvernul, autoritățile locale să traverseze cu efecte cât mai mici criza asta de proporții”, a transmis Dacian Cioloș.

„Mă pun pe mine și pe toți colegii mei, cei 20.000 de membri ai PLUS, la dispoziția autorităților române. Sunt oameni cu experiență, unii dintre ei chiar cu experiență guvernamentală, care o să fie la dispoziția Guvernului să ajute în domeniile importante acum, precum: sănătate, economie, social, agricultură sau acolo unde e nevoie. Și facem lucrul acesta fără nicio pretenție și fără nicio așteptare în schimb”, a mai spus europarlamentarul PLUS.

guvern.jpg

Acesta a adăugat că, pentru moment, trebuie rezolvate urgențele, urmând ca după trecerea crizei să se facă o analiză „despre vinovății”, să fie trase concluziile și învățătirile din epidemia de coronavirus.

Citeste si: Şedinţă la Palatul Cotroceni pe tema măsurilor pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

„Acum trebuie să rezolvăm urgențele și vom avea apoi timp să discutăm și despre vinovății, să tragem concluziile necesare și să învățăm să nu ne mai lăsăm folosiți de oameni fără scrupule”, a mai spus Dacian Cioloș.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si