PNL acuză Primăria Iaşi că oferă cele mai mici burse elevilor dintre oraşele mari ale ţării

Liberalii ieşeni susţin că Primăria Iaşi oferă cele mai mici burse şcolare elevilor, în comparaţie cu oraşele mari din ţară, acuzându-l pe edilul Mihai Chirica de ipocrizie, întrucât deplânge soarta învăţământului din România, dar nu face nimic concret. În replică, primarul Mihai Chirica afirmă că "nu Primăria stabileşte bursele elevilor, ci consiliile de administraţie ale şcolilor”.

Author: G.B. luni 13 ianuarie 2020 , 20:09

PNL acuză Primăria Iaşi că oferă cele mai mici burse elevilor dintre oraşele mari ale ţării
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Filiala ieşeană a PNL precizează, într-un comunicat de presă, că legea educaţiei naţionale prevede dreptul elevilor de a primi burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu, iar consiliile locale au obligaţia să adopte o hotărâre privind numărul şi cuantumul fiecărei burse, însă la Iaşi nu

există o asemenea decizie.

„În fiecare an, domnul Chirica a prevăzut, la capitolul bugetar Burse, sume derizorii pentru stimularea performanţei şcolare a elevilor ieşeni. În prezent, Primăria Iaşi alocă 1.800 de burse de merit, ajutor social, performanţă sau studiu, iar la Cluj, primesc burse 16.200 elevi. Un elev merituos din Iaşi primeşte bursă de performanţă 45 de lei, pe când un elev cu rezultate foarte bune din Constanţa primeşte o bursă de 500 de lei”, afirmă liderul filialei municipale PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea.

El adaugă că, în timp ce municipalitatea ieşeană alocă anual un milion de lei pentru bursele elevilor, Primăria Constanţa alocă 15 milioane de lei, iar Primăria Cluj 12,6 milioane de lei.

Citeste si: Violeta Alexandru, despre plata pensiilor: Având banii în cont, am cerut băncilor să dea drumul plăţilor. Astăzi am tras linie şi am văzut cine a plătit şi cine nu/ PSD ar dori să am întârzieri ca să aibă ce comenta

PNL acuză Primăria Iaşi că oferă cele mai mici burse elevilor dintre oraşele mari ale ţării

„Fondurile alocate de Primăria Iaşi în domeniul educaţiei sunt cele mai mici, comparativ cu celelalte oraşe de peste 300.000 de locuitori din ţară. Edilul Chirica este ipocrit când deplânge soarta învăţământului în România. În loc să facă ceva concret, el face declaraţii patetice despre calitatea educaţiei în România”, a spus deputatul PNL Marius Bodea.

La rândul său, consilierul PNL Răzvan Timofciuc aminteşte că a depus anul trecut un proiect de hotărâre în Consiliul Local privind numărul şi cuantumul burselor elevilor, însă "primarul Mihai Chirica a refuzat că introducă proiectul pe ordinea de zi”.

PNL acuză Primăria Iaşi că oferă cele mai mici burse elevilor dintre oraşele mari ale ţării

În replică, primarul Mihai Chirica a declarat pentru News.ro că nu municipalitatea decide modalitatea de acordare a burselor, ci consiliile de administraţie ale şcolilor.

„Decizia este în mâna consiliilor de administraţie. La colegiile de prim rang din oraş sunt nişte criterii, la celelalte şcoli altele sunt criteriile. Nu noi le stabilim. Noi vrem să stimulăm performanţa elevilor şi să sprijinim elevii aflaţi în situaţii deosebite, însă nu trebuie distrus echilibrul şcolar”, a spus edilul Mihai Chirica.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre licitațiile online de mașini

Întrebat de ce Primăria nu adoptă o hotărâre de consiliu privind modul de acordare a burselor pentru elevi, Chirica a admis că "asta se poate face doar pentru bugetul care urmează”, fără însă a preciza dacă decizia va fi discutată în Consiliul Local.

Citeste si: Dezvăluiri în cazul morții jurnalistei Cristina Țopescu! Fratele ei a stat toată noaptea lângă anchetatori! Ce a făcut bărbatul în spatele ușilor închise

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si