Conform sursei citate, principala vină a poetului este originea sa, kurdă. Acest lucru nu este o crimă, dar să faci parte sau să te asociezi cu o organizaţie kurdă este. Ar mai fi fost acuzat că a dat foc unei păduri, dar nicio dovadă nu a fost adusă în acest sens.

Citeste si: Avocatului Poporului cere preşedintelui Klaus Iohannis să declare starea de urgenţă

Singura "dovadă" a fost declaraţia sa obţinută sub tortură,

Citeste si: Trump a făcut anunțul oficial: toate călătoriile din țările europene spre SUA, suspendate. Țara care face excepție

care l-a împiedicat să fie eliberat condiţionat de mai multe ori.

Povestea emoționantă a unui poet care a fost închis timp de 26 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o

Nu este neobişnuit ca Turcia să închidă scriitori. Au fost şi există prea mulţi închişi dar niciunul nu a fost încarcerat atât de mult timp. Unii au publicat din interior, chiar cu mare succes. Unul dintre cei mai mari poeţi turci, Nâzım Hikmet, care a murit în 1963, şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă în închisoare sau în exil.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum va fi vremea în luna martie? Meteorologii au făcut anunțul

Povestea emoționantă a unui poet care a fost închis

Urmare a protestelor din Parcul Gezi, din 2013, legate de protecţia mediului, peste 70.000 de studenţi turci au fost închişi iar după puciul din 2016 nu se mai cunoaşte numărul lor.

După tentativa din 2016 de răsturnare a regimului Erdogan, 53 de ziare au fost închise.

Multe organizaţii media au fost scoase în afara legii. Cei care scriu pe reţelele de socializare împotriva regimului din Turcia sau distribuie mesaje sunt mai întâi arestaţi preventiv.

Citeste si: Măsuri sanitare fără precedent! Cum se mobilizează autoritățile din România pentru a evita răspândirea coronavirusului!

Populaţia kurdă şi scriitorii kurzi au fost cei mai afectaţi. Insitutul Cultural Kurd a fost închis după 2016, literatura acestei minorităţi fiind ameninţată. Poemele lui Çomak au fost publicate din ce în ce mai mult în engleză, dar nu sub formă de carte.

Povestea emoționantă a unui poet care a fost închis

The Guardian a publicat în februarie, anul acesta, o solicitare adresată premierului şi ministrului Afacerilor Externe să ceară guvernului turc să-l elibereze cât mai curând.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si